Партнер рубрики Події

Помер відомий тернопільський актор Михайло Безпалько

Помер відомий тернопільський актор Михайло Безпалько

На 86 році життя перестало битися серце провідного актора, легенди, корифея тернопільського театру, незмінного Миколая, педагога, доброчесної людини Безпалька Михайла Антоновича...

Як повідомила керівниця літературно-драматичної частини Тернопільського драматичного театру Ірина Папуша, актор помер вночі 3 серпня у лікарні.

— Колектив театру висловлює щире співчуття родині та близьким, схиляє голову у скорботі й молиться про Царство Небесне для душі Михайла Антоновича...— йдеться у тексті співчуття.

Ще 6 червня ми всі разом святкували Його 85-річний ювілей, а сьогодні страшна новина приголомшила всіх нас... Спочивайте з Богом, Михайле Антоновичу! Ви у наших серцях назавжди залишитеся усміхненим, великим життєлюбом, оптимістом, Великим Актором з Великим Серцем...

Відео дня

Панахида за Михайлом Безпальком відбудеться 3 серпня у каплиці Церкви Володимира та Ольги о 19.00 (вул. Пилипа Орлика, 1)

Про годину похорону 4 серпня буде оновлено інформацію.

Зіграв понад 200 ролей

Народився Михайло Безпалько 6 червня 1938 р. в Ліонському передмісті Тини (Франція), де закінчив перший клас. У 1945 р. батьки повернулися на Україну.

У 1956 р. М. Безпалько закінчив Першу театральну студію при Тернопільському музично-драматичному театрі (курс К. Капатського та Г. Авраменка).

З 1957 р. працював драматичним актором у Тернопільському академічному драматичному театрі. Зіграв понад двісті ролей в українській та зарубіжній класиці, п’єсах сучасних драматургів.

Серед його ролей: Андрій („Марина” М. Зарудного, Гордій („Кайдани порвіте”), Микола („Пам’ять серця”), Савка („Незабутнє”), Роман („Вірус кохання”), Назар („Чортове плем’я”), Сава („Земля”), боярин Михаїл („Цар Іван Шишман”), Микола („Наталка Полтавка”), Гринь („Ой, піду я в Бориславку”), Марко („Циганка Аза”), Кошовий („Тарас Бульба”), Козак Ґедзь („Про що тирса шелестіла”), а також оперетах - Старий циган („Циганський барон” Й. Штрауса), Фері („Сільва” І. Кальмана), Професор („Гуцулка Ксеня” Я. Барнича), Дід Северин («Як наші діди парубкували» В. Канівця та інші.

На театральному курсі Тернопільського музичного училища ім. С. Крушельницької викладав курс гримування актора (1994-1998 рр.).

М. Безпалько протягом десятиліть був учасником багатьох культурно-мистецьких подій міста та області: він – незмінний Дід Мороз та головний Миколай України (2021 р). Рекордсмен України за кількістю новорічних ранків у ролі Діда Мороза.

За його участю знято багато телепрограм та передач.

М. Безпалько користувався повагою і любов’ю не лише в колективі, а й в усьому Тернопіллі.

 

 

 

Читайте також

Михайло Безпалько — найстарший тернопільський Миколай і Дід Мороз (ВІДЕО)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Тоня Тоня

    Царство небесне
  • Вічна пам'ять царство небесне

keyboard_arrow_up