У Тернополі помер знаний письменник, підприємець, волонтер Василь Глемба

У Тернополі помер знаний письменник, підприємець, волонтер Василь Глемба

Відійшов у засвіти знаний тернопільський письменник, підприємець, волонтер Василь Глемба.

Сумну звістку повідомила тернопільська письменниця Валентина Семеняк.

Завжди був взірцем для наслідування

Співчуття в пам’ять друга, побратима висловила Ліга Підприємців «Українська справа».

Відео дня

— Ось і ВСЕ… Пішла з життя людина, яких на світі мало…, — йдеться у тексті співчуття. 

Хто міг подумати, що так рано Господь забере до себе такого великого життєлюба, патологічного патріота рідної землі, такого веселого і радісного, такого щирого і такого справжнього… Кажуть, що добрі, щирі люди не вмирають, бо залишають по собі вічне Слово. Тому пам’ять про них житиме вічно. Ліга підприємців «Українська справа» висловлює глибокі співчуття рідним та близьким з приводу непоправної втрати – передчасної смерті нашого друга, члена правління «Ліги Підприємців «Українська справа», письменника, підприємця, волонтера Глемби Василя Михайловича.

Він завжди був взірцем для наслідування, адже своїми вчинками, любов’ю і позитивом показував як потрібно любити Україну, що таке бути істинним сім’янином і другом! А дружити він справді вмів, тому в нього їх – друзів – було так багато. Для Ліги підприємців залишався цілодобово надійним, у скрутну хвилину підставляв своє надійне плече і давав найкращу пораду.

Нехай добрий, світлий спомин про Василя Михайловича назавжди залишиться у серцях усіх, хто його знав, цінував і шанував.

Сумуємо, любимо, пам'ятаємо. Cпи з миром і моли Бога за Україну, за нашу Перемогу.

Щиро співчуваємо рідним і близьким. Спочивай з Богом дорогий друже, вічна і світла пам’ять…

«Вийдуть ті, хто творив добро, у воскресіння життя…»

 «Я на Херсонщині родився»

В одному з інтерв'ю Василь Глемба розповідав, що народився на Херсонщині, у Голопристанському районі, «там, де соняшник росте й овочі червоні…». Його батьки у 50-ті роки минулого століття їздили на Херсонщину на заробітки. Тому так і вийшло, що він там народився у мальовничому селі Стара Збур’ївка. Десь за три роки після його народження батьки повернулись додому, на Львівщину. Там пан Василь закінчив школу, Львівську політехніку, а далі доля завела його в Тернопіль. Тут 25 років пропрацював у Тернопільській політехніці (у народі «бляхарня»). За цей час він і завідував лабораторіями ЕОМ, і викладав, тощо.

На початку далеких 90-их пан Глемба став підприємцем.

— Спільно із Тернопільським приладобудівним інститутом (нині – Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя) створили підприємство «Сінектика», що займалося автоматизацією виробничих процесів, розробкою програмних продуктів і впровадженням комп’ютерної техніки, — розповідав він в інтерв'ю. — А у 1993 році з появою на ринку України фіскальної техніки серйозно зацікавились цим напрямком роботи, оскільки мали підготовлених спеціалістів-електронників – випускників Львівської політехніки, і у червні 1994 року зареєстрували ТОВ «Надзбруччя-Сервіс». Зареєструвати у ті часи таке підприємство було дуже важко. Адже тоді були державні установи, котрі займалися цією діяльністю. Однак півроку нелегкої праці дало результат…

Понад 25 років його регіональний центр сервісного обслуговування систем та засобів контролю ТОВ «Надзбруччя-Сервіс» допомагав підприємцям облаштовувати торгові місця, йшлося в інтерв'ю.

У соцмережі десятки коментарів зі словами співчуття.

Михайло Маслій написав: Про нього — тільки добре і тільки найкраще. Так було за життя, так мусить залишитися назавжди… Зарано… Він мріяв про свій творчий вечір після Перемоги… Йому ще скільки хотілося зробити добра… Світла пам‘ять…

Nataliia Ovseiko співчуває: Щирі співчуття. Залишилися тільки позитивні враження від спілкування з Василем Михайловичем. Земля пухом. Вічна пам’ять.

Taras Kokows'kyi співчуває: Світла память. Торік здибались якось на вулиці, перекинулись словами…

Надя Кулик співчуває: Його посмішка завжди буде в нашій пам'яті... Світла пам'ять...

Тернопільський академічний театр актора і ляльки висловив співчуття: Світла пам'ять добрій Людині.

Редакція висловлює щирі співчуття рідним і близьким. Вічна пам’ять.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (51)
  • Василь Конько

    Вічна Пам’ять !!!
    Справжній Козак Українського Народу !!!
  • Ірина Савка

    Вічна память
  • Светлана Токмиленко

    Вічна память.
  • Люба Яворівська

    Таких забути не можливо,суцільний позитив...
    Вічна пам'ять!

keyboard_arrow_up