Партнер рубрики Події

Померла засновниця «Фонду милосердя»

Померла засновниця «Фонду милосердя»

На 87 році життя перестало битись серце тернополянки Ганни Маціпури, яка майже все свідоме життя працювала в соціальній сфері та допомагала людям.

Народилась жінка в далекому 1932 році в селі Баранівка на Бережанщині у багатодітній сім’ї. У кінці 40-х років, як розповідають рідні, почала працювати, щоби допомогти сім’ї, де підростало ще четверо молодших братів.

 - Працювала, спочатку в Бережанському АТП, потім у райвиконкомі, - каже син пані Ганни Володимир. - Пройшла трудовий шлях від інспектора до заступника завідуючого відділом соціального забезпечення Тернопільського облвиконкому. Після виходу на пенсію стала ініціатором створення Тернопільського обласного Фонду милосердя і здоров’я, головою правління якого була близько 25 років. Протягом цього часу Фонд постійно надавав допомогу важкохворим, а також малозабезпеченим і багатодітним сім’ям, лікарням міста і області. 

Ганна Маціпура ніколи не була байдужа до чужого горя, жодне звернення не залишалося поза її увагою. Вивчала досвід роботи подібних фондів у США, Великобританії, Чехії і намагалася все краще долучити і впровадити у роботу Фонду. Загальний трудовий стаж жінки склав 62 роки.

Відео дня

За своє життя вона отримала десятки подяк, відзнак та нагород. Та найбільша її гордість – родина. Більше 55 років Ганна Маціпура прожила у шлюбі з Костянтином Івановичем, виховала сина Володимира. Має внуків Костянтина і Степана, правнуків Матвія, Даниїла, Нестора і Натана.

У 2014 році перенесла інсульт і протягом 5 років була прикутою до ліжка. Померла 7 вересня 2019 року. Висловлюємо співчуття рідним та близьким жінки.

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera 11:10 У Тернополі встановлять стелу пам’яті та меморіальну таблицю захиснику Андрію Теребію
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up