Понад 20 тисяч гривень для військових пластунів зібрали у Тернополі на дійстві «Різдвяна Свічечка»

Понад 20 тисяч гривень для військових пластунів зібрали у Тернополі на дійстві «Різдвяна Свічечка»

8 січня традиційне пластове свято «Різдвяна Свічечка» об’єднала усю пластову родину Тернополя.

Дійство розпочали в Катедрі з внесення Вифлеємського Вогню Миру, а також традиційно запалили три свічки за тих, хто не з нами, пластунів та українців, які вимушено виїхали закордон та усіх присутніх на святі.

Про це повідомляє Тернопільський Пласт.

Відео дня

— Попри всі страшні події — ми не побоялися зібратися великою родиною, щоб спільною колядою заспівати вулицями міста і сповістити радісну новину, що Христос народився! Ми обʼєдналися в танці як велика родина та своїм прикладом показали, як важливо нам єднатися! — йдеться у повідомленні пластунів.

Організатори дякують усім юнацьким куреням, які показували свої вертепи. Попри холод і мороз, юнаки та юначки зібрали понад 20 тисяч гривень для наших військових пластунів.

— Цим святом ми нагадали, що українська мова, історія, культура, пісня живе і процвітає та з відкритими серцями, зі щирими намірами, та із радісними голосами прославляємо Того, Хто приніс на Землю Мир і Який рятує нас від смутку, печалі та війни, — йдеться у повідомленні. — Дякуємо усім за спільну коляду. Христос народився!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up