Партнер рубрики Події

Планували 90 мільйонів на реконструкцію комунікацій: що саме роблять на вулиці Грушевського

Планували 90 мільйонів на реконструкцію комунікацій: що саме роблять на вулиці Грушевського
  • На вулиці Грушевського проведуть масштабні роботи з реконструкції комунікацій. До вересня там буде частково обмежено рух транспорту. 
  • Журналісти «20 хвилин» проаналізували, у скільки коштів обійдуться роботи. Що саме мають зробити? Про це у матеріалі! 

Про те, що одну з центральних вулиць міста мають відремонтувати стало відомо у січні. Тоді управління ЖКГ міської ради замовили розробку проєктно-кошторисної документації для реконструкції вулиці. Роботи повинні розпочати вже найближчими днями.

Перекрили вулицю 

Виконавчий комітет прийняв рішення про часткове перекриття руху транспорту на цій вулиці з 24 липня по 1 вересня. 

Відповідно до рішення, частково перекриють рух транспорту на вулиці Михайла Грушевського, на ділянці дороги від вулиці Білецька до вулиці Замкова. Рух даною ділянкою дороги перекриватимуть почергово згідно із затвердженим планом робіт.

Відео дня

Підрядна організація проводитиме роботи з влаштування нової вітки дощового колектора та пішохідної частини на ділянці вул. Соломії Крушельницької – вул. Михайла Грушевського.

Скільки коштів потрібно

Ми проаналізували закупівлі управління ЖКГ, які стосуються вулиці Грушевського. 

Проєктно кошторисну документацію замовили у січні у ПП «НОРТОН-БУД-ПРОЕКТ». Вона обійшлась у 533 532 грн.

У березні управління замовило ще дві розробки проєктно-кошторисної документації.

Документація для ділянки від вулиці Соломії Крушельницької до вулиці Листопадової коштує 254 767 гривень. Для ділянки від Листопадової до Театрального майдану – 278 765 грн. Їх також замовили у ПП «НОРТОН-БУД-ПРОЕКТ».

Загалом на виготовлення документації мали витратити 1 067 064 грн.

Начальник управління ЖКГ міськради Олег Соколовський пояснив – перша документація за понад півмільйона стосується благоустрою самої вулиці, а дві інші – ремонту комунікацій, які там проходять.

Реконструкцію інженерних мереж спершу оцінили у 92 490 163 гривень та у червні оголосили відкриті торги. Однак участь у тендері взяла лише одна компанія – ТОВ «КРАЇНА БУДСЕРВІС» вони запропонували виконати роботи за 87 664 267 гривень. Кошти, відповідно до договору, мають виділити з міського, державного та інших бюджетів. Ми звернулися до міської ради та запитали, яка частка фінансування з з бюджету міста. Наразі очікуємо на відповідь. 

Як свідчать дані платформи YouControl, ТОВ «КРАЇНА БУДСЕРВІС»  зареєстровано 5 років тому. Основний вид діяльності – будівництво житлових і нежитлових будівель. Також компанія займається і іншими будівельними та інженерними роботами.

Підприємство виграло тендери на виконання робіт  ремонту фасадів, тротуарів, лікарень та благоустрою вулиць на території області.

Експертизу проєктно-кошторисної документації виконує філія ДП «Укрдержбудекспертиза» у Тернопільській області. Відповідно до укладеного договору, це коштуватиме 116 372 гривні.  

Технічний нагляд за виконання робіт виконуватиме Відділ технічного нагляду тернопільської міської ради за 1 333 525 гривень. 

Загалом роботи, враховуючи виготовлення документацій, проведення експертизи, технічний нагляд, мали обійтися у 90 181 228 гривень. Однак, як додали згодом на сайті міської ради у спростуванні інформації у деяких пабліках, враховуючи воєнний стан, на вулиці Михайла Грушевського планується виконати лише роботи з влаштування вітки дощового колектора, які унеможливлять підтоплення даної ділянки під час проливних дощів. Інші роботи виконуватися не будуть, відповідно кошти у сумі 90 мільйонів міською радою на цей об’єкт не виділялися.

Навіщо реконструкція?

Як пояснив Олег Соколовський, на цій вулиці необхідно розділити дощову та фекальну каналізації, щоб під час зливи зменшити навантаження на них. Під час сильних злив були випадки, коли каналізація не справлялась. Також необхідно модернізувати дощові колектори, оскільки на цій вулиці є проблеми з підтопленнями під час зливи. Є чимало інженерних проблем, які потрібно вирішити.

Нагадаємо, під час негоди частина вулиці перетворюється на водойму. Особливо це стосується ділянки біля «Білого дому», де стікає вода з інших вулиць. 

Наразі ми очікуємо відповідь на інформаційний запит. Зокрема, ми запитали, скільки саме коштів виділять на реконструкцію з міського, державного та інших бюджетів та які саме роботи мають виконати? Про це читайте згодом. 

 

Читайте також:

Проведуть реконструкцію вулиці Грушевського у центрі Тернополя: ми дізналися подробиці

На ремонт комунікацій вулиці Грушевського можуть витратити 87 млн гривень: що відомо?

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Читач46

    Як ремонтують і ділять відкати тернополяни почули із записів НАБУ  записаних в ОДА. Так що тепер хоч як доказуйте і бийтесь в груди народ схеми і проценти  відкатів знає із розмов високопосадовців. СУМНО.
  • Читач75

    А під білим домом є укриття от і хочуть його за мільйони доудосконалити
  • Любов Багрій

    Просто немає слів
  • Любов Багрій

    То що сказав президент значення немає  та спамятайтесьта скільки можна красти рятуйте хлопців на передові потрібні ви Зара ці гроші Зара не на часі дорого бруківка вид це моя думка

keyboard_arrow_up