Понад сто туристів змагаються за звання найкращого у Тернополі

Понад сто туристів змагаються за звання найкращого у Тернополі

Спортсмени із різних міст України з’їхались на відкритий чемпіонат Тернополя зі спортивного туризму, який триває 3-4 листопада в урочищі Пронятин.

Чемпіонат відбувається у місті вже четвертий рік поспіль, цьогоріч у ньому беруть участь 126 учасників. Змагаються між собою спортсмени не лише з Тернопільської області, а й учасники, які приїхали з різних куточків України: Полтави, Рівного, Києва, Вінниці, Чернігова, Хмельницького та Кам’янця-Подільського.

За складність перешкод учасники діляться на чотири класи. Наймолодшому учаснику змагань лише 10 років, а найстаршому - 34 роки.

Відео дня

- Суть змагань в тому, щоб набути навики проходження перешкод, які можуть трапитись в поході, - розповідає організатор Денис Цветинович. - На дистанції побудовані різні перешкоди, і учасники повинні якнайшвидше подолати їх усіх.

Як зазначають організатори, туризм сприяє фізичному і інтелектуальному розвитку людини, підтримці хорошої фізичної форми за рахунок певного періоду перебування в природних умовах навколишнього середовища.

Ігор Левченко з Хмельницького приїхав на ці змагання вперше. Хлопчик є наймолодшим учасником, розповідає, що розпочав займатись туризмом нещодавно, але вже побував на багатьох змаганнях.

- Я впорався з дистанцією добре, - каже він. - Мені сподобалось брати участь у цих змаганнях, бо я спробував свої сили, і до кінця зрозумів, що цей вид спорту мені дуже подобається.

Головний суддя змагань Роман Мороз розповів, що оцінюють учасників дуже строго, і жодних пом'якшень через вік не дають.

  - Принцип дистанцій побудований на тому, що за неправильні дії учасникам віднімають час, - каже пан Мороз.

Ці змагання спрямовані на випробовування фізичних, психічних, духовних сил людини, удосконалення туристської майстерності туриста та виконання нормативів спортивних розрядів, розповідають організатори.

Найстарший учасник змагань Сергій Борщ розповідає, що займається туризмом вже близько десяти років. За цей час чоловік відвідав чимало змагань, а зараз тренером спортивного туризму у дітей.

- Це нелегкий вид спорту, потрібно багато думати головою, багато вміти та знати, - каже чоловік. - Потрібно бути не лише фізично, а й технічно та морально готовим.

Чоловік зазначає, що почати займатись спортивним туризмом може будь-хто, для цього не обов’язково бути відразу фізично підготовленим. Варто лише мати величезне бажання вчитися.

Учні тернопільської школи № 4 також беруть участь у цьому чемпіонаті. Учасники змагань Олександр та Віталій розповіли, що вони лише нещодавно захопились спортивним туризмом. Хлопці займаються близько року.

- На цих змаганнях ми вперше, - кажуть хлопці, - І прийшли ми на них, щоб перевірити, чого ми навчились.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
09:14 Дві ранкові ДТП у Тернополі: де наразі ускладнений рух? 09:02 Жінка з Тернопільського району втратила 46 тисяч гривень, коли хотіла отримати допомогу 08:01 19 березня деякі споживачі у Тернополі будуть без електрики — адреси 21:02 Як тернополянам оформити субсидію через «Дію»? Перевірили «20 хвилин» Від читача 11:20 Благодійний концерт за участю гуртів "Дивний простір" та "Spalah" 20:15 Суд визнав депутата Тернопільської обласної ради Любомира Крупу загиблим на війні photo_camera 20:00 Артилерія, авіація і не тільки: росіяни посилюють обстріли Сумської області, — ЗСУ 18:35 Які культурні заходи цього тижня проведуть у бібілотеках Тернополя 17:03 Як поповники файну карту через додаток е-Тернопіль: «20 хвилин» перевірили photo_camera 16:45 На Тернопільщині чоловік збирав гроші під виглядом лікування дітей і військових — поліція photo_camera 15:49 Розпочинаємо тиждень з передачі 30 дронів FPV SAG 7/IX на фронт - Сергій Надал (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:00 «За малюнками приховані біль і втрати»: військові під час реабілітації намалювали картини (ФОТО) photo_camera 14:20 У Тернополі відбудуться «Дні кіно від ТРО» 13:31 У Тернополі продають перші вербові котики: де придбати та скільки коштують 13:00 180 тисяч гривень за зняття «поробів» віддала «ворожці» жінка з Тернопільського району 12:30 Квитки розкупили на кілька сеансів наперед: Тернопіль відвідали актори фільму за повістю Кузьми Скрябіна play_circle_filled photo_camera 11:47 На проспекті Бандери зіткнулися два автомобілі: один водій втік 11:25 МОЗ оновило рекомендації щодо проведення щеплень вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації 11:00 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up