Партнер рубрики Події

Попри літо — у душі лютнева крига. Попрощались з Олегом Марковичем і Володимиром Нанинцем

Попри літо — у душі лютнева крига. Попрощались з Олегом Марковичем і Володимиром Нанинцем

Із Підгаєччини знову полинув журавлиний ключ мужніх воїнів у вічний вирій… Вирій, де вони назавжди знайдуть спокій душі. Вирій, з якого наші захисники вже ніколи не повернуться до рідного гнізда. Вирій, де загиблі Герої обов’язково зустрінуть українську Перемогу, за яку віддали найцінніше — життя!

Підгаєччина назавжди попрощалася із ще двома Героями – Олегом Марковичем та Володимиром Нанинцем, котрі загинули на російсько-українській війні.

За вікном літо, але в кожній українській душі й досі лютнева крига і невимовний біль… Крига, яку вже ніколи і нікому не розтопити і біль, який вже ніколи і нікому не вгамувати, кажуть у Підгаєцькій міській раді.

Відео дня

— Із рідної Підгаєччини знову полинув журавлиний ключ мужніх воїнів у вічний вирій… Вирій, де вони назавжди знайдуть спокій душі. Вирій, з якого наші захисники вже ніколи не повернуться до рідного гнізда. Вирій, де загиблі Герої обов’язково зустрінуть українську Перемогу, за яку віддали найцінніше — життя! — йдеться у повідомленні Підгаєцької міськради. — А Перемога неодмінно настане, бо цей цвіт української нації, який безжально обпадає, не може і не має права гинути марно!

У зв’язку з загибеллю військовослужбовців на території Підгаєцької громади з 21-23 липня оголосили Днями жалоби. На знак скорботи за загиблими воїнами приспустили Державний Прапор України з чорною стрічкою на будівлях і спорудах місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності.

Підгаєччина зустріла тіла ще двох Героїв, котрі загинули на Донеччині, та вже провела їх в останню путь.

— Над Підгаєцькою землею нависла чорна хмара скорботи, бо жителі громади знову на колінах та зі сльозами на очах зустріли тіла загиблих воїнів. Цього разу Господь забрав до Небесного війська прекрасних людей, справжніх чоловіків та щирих патріотів — Нанинця Володимира Михайловича та Марковича Олега Васильовича, повідомили у міськраді.

Скільки серце може витримати болю? Скільки сліз ще будуть проливати українські матері за синами, дружини за чоловіками, діти за батьками? Скільки ще московська орда буде плюндрувати нашу землю та знищувати українську націю?!!! Не вистачає вже слів та сліз… Царство Небесне загиблим воїнам… Спочивайте з миром…

Олег Васильович Маркович народився 27 квітня 1981 р.

Володимир Михайлович Нанинець народився 16 липня 1972 р.

— Вони обоє були щирими патріотами, взірцевими сім‘янинами, турботливими синами, люблячими чоловіками, прекрасними батьками, вірними друзями та надійними побратимами, — розповіли у Підгайцях. — Нехай Господь допоможе пережити це страшне горе рідним та близьким.

Олег Маркович родом із села Новосілка, а Володимир Нанинець — уродженець села Ваги Підгаєцької громади. Захисники, виконуючи свій військовий обов’язок, загинули 9 липня 2022 на Донеччині. Спочивайте з миром… Царство Небесне. Вічна пам’ять Героям…

— Володя після служби в армії шоферував у колгоспі, потім їздив на заробітки, аби прогодувати родину і поставити на ноги дітей, — розповіли родичі Героя. — У перші тижні повномасштабного вторгнення в Україну рашистів отримав повістку. Без слів та сперечань пішов у військкомат. Був в рядах Підгаєцької самооборони, а потім потрапив до складу однієї з бригад.

На похорон з-за кордону приїхала одна із сестер чоловіка. Неможливо було дати раду пекучому болю і гірким сльозам – минулої суботи родина могла б відзначати 50-річний ювілей Володимира. Він до півстоліття не дожив кілька днів. І замість гучного свята вся родина одягнулась в чорне…

— Володя завжди був у вирі подій і процесів, повз його увагу, здається, ніщо не могло пройти, — поділився родич. — Він був справедливим, щирим і добрим батьком, чоловіком і братом. Ще близько 21.00 9 липня він дзвонив дружині, що вони дістались місця призначення, щоб вона не хвилювалась. Невдовзі його не стало.

У Володимира Нанинця залишились дружина, дочка, син і дві рідних сестри.

Редакція висловлює щирі співчуття дружинам, дітям, родинам, односельцям, побратимам та всім, хто втратив дорогих людей. Вічная пам’ять, шана і слава вам, Герої…

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • andriy-c andre

    знов різні фото,крім фото героїв(((
  • Андрій Деркач

    Вічна пам’ять Герою!

keyboard_arrow_up