На Центральному ринку, у середу, 31 жовтня, пакет грибів із близько півкілограма, можна придбати за 30-50 гривень.
У жовтні в лісах - грибний пік, і грибники повертаються з лісу із повними відрами і кошиками. Однак продавців грибів на Центральному ринку Тернополя мало, як і покупців.
Продавець Галина приїхала продавати опеньки на тернопільський ринок з Бережанського району.
- Гриби купують лише ті, хто не має родичів у селі, - каже продавець. - А тернополяни купують у мене гриби найчастіше для консервації на зиму.
Жінка, що стояла в черзі за грибами, пані Людмила, розповідає, що у її бабусі селі також багато грибів у лісах.
- Я не люблю збирати гриби, і взагалі не розуміюсь у них, - розповідає пані Людмила. - Тому, завжди купую у перевірених продавців.
Покупець грибів, пенсіонерка Світлана, поділилася власними рецептами приготування грибів.
Опеньки, печериці, підберезники і будь-які інші мариновані грибочки можуть бути прекрасною основою для різноманітних страв, як перших і других, так і закусок, випічки, каже дівчина.
- Перед приготуванням я промиваю їх холодною водою і обсушую, інших особливостей кулінарної обробки немає, - каже пенсіонерка. - Приготувати з ними будь-яку страву дуже просто, а виходить смачно. Великі та перезрілі гриби пані Світлана взагалі не використовує, а відразу викидає, бо каже, що вони не смачні.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 13 від 27 березня 2024
Читати номер