"Пора і честь знати", - каже ректор Володимир Кравець і збирається у відставку

"Пора і честь знати", - каже ректор Володимир Кравець і збирається у відставку
ректор Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка Володимир Кравець

Майже вічний  очільник Тернопільського національного педуніверситету  ім. Гнатюка Володимир Кравець збирається  піти  з посади. Університет він очолюватиме лише до жовтня цього року. Далі займатиметься  суто викладацькою діяльністю. 

 

Інформацію про  відставку ректора поширили на днях ЗМІ.  Чи відповідає вона дійсності, ми поцікавились безпосередньо у Володимира Кравця.


- Пам’ятаєте, був такий Єльцин. Він казав: «Я устал, я ухожу», - каже, сміючись, Володимир Кравець. -   28 років ректорства – це забагато. Це по-перше. І по-друге – 70 років мені, - це вже та крайня точка, коли треба дякувати і собі, і людям.  Ось вся відповідь. 

На сьогодні, додає пан Кравець, він входить у п’ятірку найдревніших ректорів України. Тому рано чи пізно  всеодно мав би прийняти  рішення про відставку. Після відставки Володимир Кравець надалі займатиметься викладацькою роботою. Більше часу своїм захопленням  не приділятиме. Каже, що знаходив час  на  подорожі, відпочинок, хобі і будучи  посаді ректора. 

- Посада  мені не заважала, - додає пан Кравець. -  Я встигав і поїздити, і повивчати, і почитати. Все нормально. Я веду досить активний спосіб життя. Просто є усвідомлення того, що молодим у нас дорога. 

Відео дня

На посаді ректора, каже пан Кравець, перебуватиме до жовтня 2017. В жовтні, відповідно, і будуть вибори нового очільника університету.

- Кого оберуть, той і очолюватиме університет, - каже він. – Ніяких таємниць. Про свій намір піти я оголосив ще десь три місяці тому перед трудовим колективом. Ніхто мене не підпихає, не виступає проти, просто, як-то кажуть,  пора і честь знати.

Довідка:

Володимир Петрович Кравець - український вчений-математик, педагог, громадський діяч. Доктор педагогічних наук (1997), професор (1994), член-кореспондент Академії педагогічних наук України (2003). Заслужений працівник освіти України (1997).
 Народився 6 квітня 1947 року в м. Гусятині Тернопільської області. З 1969 року в Тернополі — після переїзду сюди з Кременця педагогічного інституту (тепер ТНПУ ім. Володимира Гнатюка). Закінчив його в 1970 році і відтоді почав працювати на кафедрі математичного аналізу фізико-математичного факультету. Від 1983 року декан фізико-математичного факультету, в 1985—1990 роках — проректор з навчальної роботи ТПІ.
Від 1990 року — ректор Тернопільського педагогічного університету імені Володимира Гнатюка, обраний за рішенням колективу викладачів і студентів.
 (За інформ. Вікіпедії)

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:40 У Тернополі пенсіонерка травмувалась в маршрутці, коли водій раптово пригальмував 12:05 Суддю не каратимуть за перевищення швидкості, а тернопільського поліцейського, який його зупинив — звільнили 11:25 У Тернополі водійка на LEXUS в'їхала у перешкоду прямо перед відділком поліції. Була напідпитку 10:50 У Ланівцях зустрічатимуть кортеж «На Щиті»: загинув Герой Василь Друзюк Від читача 09:22 У конструктивній співпраці – ефективна робота 10:10 В Україні прогнозують зростання зарплат. Кому на нього розраховувати 09:30 18 квітня світло вимикати не будуть, але ситуація може змінитись 09:00 У Чорткові підняли тариф на воду 08:00 На Тернопільщину йде похолодання 22:05 На Тернопільщині 18 квітня вводять в дію графіки обмеження енергопостачання для окремої групи підприємств 22:00 Погрожував вбивством, отруїв собаку і підкинув наркотики — на Тернопільщині родичі не можуть поділити хату 21:02 Двотижневий фестиваль «Великодні мотиви» стартував у Тернополі (ФОТОРЕПОРТАЖ) photo_camera 20:00 З висоти пташиного польоту: розвідник розповів, як розквітають «Піони» і «БУКи» у вогні артилерії 19:02 Ніхто не скаржився на витік газу, а він був: скільки нарахують в третій платіжці за перевірку мереж 18:30 Біля дамби Тернопільського ставу висадили катальпи 17:50 На вісьмох вулицях «Нового Світу» 18 квітня не буде води 16:30 «На гарячому» затримали чоловіка, який за $ 12 000 обіцяв домовитися з ВЛК Тернопільського військкомату 16:05 Бійці 55 батальйону: Дрони від тернопільської міської ради знищують окупантів (пресслужба Тернопільської міської ради) 15:53 «Поділили на «своїх» і «чужих»? Переселенка з Харкова скаржиться, що синові не видали книги в бібліотеці 15:45 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 17 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up