Партнер рубрики Події

Пошкоджені будинки та автівки: є фото та відео після нічних прильотів на Тернопільщині

Пошкоджені будинки та автівки: є фото та відео після нічних прильотів на Тернопільщині
ФОТО: Офіс Президента України

За останню добу ворог двічі атакував Тернопільщину ракетами. Перші удари зафіксували ввечері 13 травня, а наступні – о п’ятій ранку 14 травня.

Перші вибухи жителі Тернополя почули 13 травня, о 22.36. Дехто навіть побачив у вікнах блиски. До цього у телеграм-каналах повідомляли, що ворожі ракети летіли у напрямку Тернопільщини та Івано-Франківщини.

Міська та обласна влада закликала жителів Тернопільщини не нехтувати повітряною тривогою і негайно спуститися до укриттів. А також ні в якому разі не фотографувати та не знімати на відео роботу ППО та наслідки ракетних атак.

Вже о 23.31, 13 травня, голова Тернопільської обласної ради Михайло Головко підтвердив, що є влучання ворожої ракети у місті.

Відео дня

— За попередніми даними маємо приліт у промзону Тернополя. Не виходьте з укриттів до закінчення повітряної тривоги, бережіть себе та своїх близьких, — написав пан Михайло.

А у соціальних мережах тернополяни стали публікувати відео та інформацію про те, що внаслідок вибуху у будинках повилітали вікна.

Про те, що цієї ночі Тернопіль зазнав ракетної атаки окупантів, зранку 14 травня підтвердив і міський голова Сергій Надал. Зі слів пана Сергія ввечері 13 травня зафіксували влучання у складські приміщення, а вже 14 травня цілями ворога стали житлові будинки.

— Станом на ранок пожежу в складському приміщенні локалізували. Відомо про двох травмованих, яких госпіталізували. Ворог вдруге атакував наше місто близько 5 годині ранку 14 травня. Внаслідок вибухів (ймовірно уламків ракети) пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі. Про постраждалих  інформація не надходила. На місці працюють спеціальні служби, — каже пан Сергій.

Щодо пошкоджень, то за інформацією голови Тернопільської ОВА Володимира Труша, внаслідок ранкової атаки, фахівці зафіксували руйнацію двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків.

— Пожежу, яка виникла на місці - одразу ліквідували. Також уламками ракет пошкоджено цивільні  торгові та господарські обʼєкти та дев’ять вантажних автомобілів. Прошу не підходити до пошкоджених обʼєктів до остаточних висновків спеціалістів, — додав пан Володимир.

На нічну атаку Тернопільщини відреагував і керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак. У своєму телеграм-каналі він опублікував світлини, де видно пошкоджені дачі та авто. А також висловився про дії країни-агресорки.

 

За офіційною інформацією від Головного управління ДСНС України в Тернопільській області на 9.53 14 травня, вчора 13 травня, орієнтовно о 22.35 годині, російські окупанти завдали ракетного удару по місту Тернопіль. Попередньо відбулося влучання уламків крилатої ракети в складські приміщення, яке призвело до пожежі.

У місцях падіння зафіксовано 2 осередки горіння.

Ми хочемо повідомити, що на місці події працюють сили та засоби Тернопільського гарнізону по підвищеному номеру виклику. Загалом для гасіння пожеж залучено 18 одиниць техніки та 80 осіб особового складу, – розповіли рятувальники.

В результаті події травмувалися 2 особи. Попередньо у них зафіксовані осколкові поранення та опіки. Потерпілі перебувають у лікарнях. Їм надається уся необхідна допомога.

Вогнеборці додаєть, що 01.52 годині локалізована пожежа першого осередку, а о 02.28 годині — пожежа другого. Наразі, ліквідація пожежі триває.

– Близько о 5 години ранку 14 травня наше місто було вдруге атаковано ворогом. В результаті вибухів, ймовірно від уламків ракети, були пошкоджені цивільні будівлі та автомобілі. Наразі немає інформації про постраждалих, – повідомляють надзвичайники.

На місці подій працюють представники Головного управління ДСНС України у Тернопільської області, Нацполіція, СБУ, органи місцевої влади.

Нагадуємо, що у випадку виявлення підозрілих предметів, які можуть становити загрозу для громадського порядку та безпеки, необхідно негайно повідомляти на спецлінію 101 або на місцевий відділ поліції. Також хочемо звернутись до громадян з проханням бути обережними та уважними, уникаючи небезпечних предметів. Ми будемо продовжувати інформувати вас про подальший розвиток ситуації. Залишайтеся з нами на зв'язку і будьте обережні! – застерігають в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Якщо ваше майно постраждало внаслідок ракетної атаки, то потрібно зателефонувати до поліції за номером 102, повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Тернополяни, підприємці, майно яких постраждало внаслідок ракетної атаки ворога, повинні діяти наступним чином:

  1. Зателефонувати у поліцію за номером 102.
  2. Дочекатися приїзду слідчо-оперативної групи, яка зафіксує воєнний злочин та ушкодження.
  3. На місце виїжджатиме спеціальна комісія, яка опише ці ушкодження для подальшого визначення розміру компенсації збитків.
  4. До приїзду правоохоронців та комісії залишайте все без змін.

Вчергове наголошуємо, не знімайте руйнацію на фото та відео. Не торкайтеся знайдених уламків від ракет.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Саша Кутніцький

    Я не можу зрозуміти чому Київ? Вінниця? Хмельницький? Ніхто не бачив що летять ракети,із літаків????? Чому вони пропустили таку біду? І звідки вони забивали ракети

keyboard_arrow_up