Поставили наприкінці літа: у скільки обійшлись місту охолоджуючі парасолі

Поставили наприкінці літа: у скільки обійшлись місту охолоджуючі парасолі
  • У Тернополі наприкінці літа у різних місцях почали встановлювати спеціальні конструкції з розприскувачами води, щоб перехожі могли у спеку освіжитись.
  • Однак багато місцевих не розуміють, чому ці конструкції встановили вже тоді, коли наступило похолодання.
  • Ми дізналися, скільки таких парасоль облаштували в місті та скільки коштів витратили.

У місті охолоджуючі рамки у вигляді парасольок з’явилися у кількох мікрорайонах. На початку серпня встановили таку парасолю на Театральному майдані. Вона встигла попрацювати у спеку та користувалась популярністю. Діти та навіть дорослі проходили через неї, щоб освіжитися.

Однак у деяких місцях такі рамки встановили наприкінці літа. В них уже не було ніякої потреби – кажуть деякі тернополяни.

Відео дня

– Я живу на бульварі Дмитра Вишневецького. У нас теж встановили таку рамку, але це було наприкінці літа. Потреби в ній вже не було. Вона стоїть вимкнена, адже холодно. Чому їх не встановлювали раніше, коли було спекотно? – розповідає тернополянка Ольга.

Що кажуть у міськраді

Ми звернулися до міської ради з інформаційним запитом. Нам повідомили – встановили ці рамки з ініціативи Управління житлово–комунального господарства, благоустрою та екології. Мета цих парасоль – покращити комфорт тернополян через значні коливання температур.

Але чому їх встановили не на початку літа, коли у місті була сильна спека і вони справді потрібні?

Як нам пояснили – рамки встановили тоді, коли було виділено кошти з міського бюджету, розроблена проєктно–кошторисна документація та було виготовлено констукції. Загалом встановили сім рамок: на Театральному Майдані, в парках «Сопільче» та ім. Тараса Шевченка, на вул. Замкова, Данила Галицького, Гетьмана Сагайдачного, бульварі Дмитра Вишневецького в м. Тернополі.

А вам подобається така ініціатива? Проголосуйте!

Опитування

Чи потрібні охолоджуючі рамки у місті?

Скільки заплатили за рамки

Загалом на облаштування рамок з міського бюджету витратили 337 567 гривень. В цю суму входила і вартість проєктно–кошторисної документації.

– Усереднена вартість однієї рамки склала 48 224 гривні, – йдеться у відповіді на запит.

Цього року нові рамки встановлювати не планують. Також щорічно будуть проводити їх демонтаж на осінньо–зимовий період.

Обслуговувати рамки та покривати витрати на воду будуть структурні підрозділи міської ради або ж комунальні підприємства, на балансі яких знаходитимуться рамки. Кому саме будуть передані рамки – визначить виконавчий комітет.

А що ви думаєте про охолоджуючі рамки? Чи потрібні вони у Тернополі? Пишіть свою думку!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)

keyboard_arrow_up