"Повелителі" кубика Рубіка демонстрували свою майстерність у Тернополі

"Повелителі" кубика Рубіка демонстрували свою майстерність у Тернополі

Змагання зі швидкісного складання кубика Рубіка відбулися у суботу, 24 лютого, в Центрі Науки. 17 любителів механічної головоломки зібралися, щоб похизуватися своєю майстерністю. 

Серед учасників лише одна дівчина - Тамара Вощило, яка продемонструвала хлопцям «Метод складання кубика - Рубіка 3*3*3».

Відео дня

16-річний Віталій Ревасевич займається швидкубінгом уже більше 2 років. Про такий вид спорту для мозку хлопець дізнався від своїх друзів.

  • Почав цікавитися цим, і за деякий час стали помітні хороші результати, - розповідає Віталій. – Коли відчув у собі сили, поїхав на змагання до Львова, потім ще раз був там на змаганнях. Згодом показував себе у Києві. Поки що призових місць не займав. Найкращий мій результат – 4 місце. Мій рекорд на офіційних змаганнях – 10,5 секунд, а вдома – 6,5 секунд.

Хлопець пояснює, що його ніхто не навчав оперувати кубиком Рубіка, він самостійно шукав в інтернеті формули, дивився відеоуроки. Зараз він щодня близько 100 разів складає кубик Рубіка. Віталій відмінник і запевняє, що складання кубика Рубіка допомагає йому в навчанні.

  • Цей вид заняття дуже допомагає мені розвивати пам'ять, - пояснює спідкубер. – Після цього легко вчити уроки, запам’ятовувати вірші.  

11-річний Максим Собчук вперше зумів самостійно скласти кубик Рубіка 3 роки тому. Любов до цього виду мозкового спорту прищепив йому старший брат, який і навчав Максима усім тонкощам цього «розумного» мистецтва.

  • Мій рекорд – 37 секунд, - хизується хлопець. – Кубик Рубіка для мене своєрідний антистрес, коли мене щось дратує або ж навіть коли хочу щось згадати, беру до рук головоломку. Планую і надалі вдосконалюватися і займати призові місця.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Oleg Skochypetc

    Чому  про змагання  раніше ніде не повідомлялось? Це улюблене хоббі мого сина,він залюбки взяв би участь у змаганнях.

    Татяна Яремчук reply Oleg Skochypetc

    на фейзбуці я за два тижні дізналась там є події вибираєте тернопіль і бачите всі події які проходять в місті....

    Діонісій reply Oleg Skochypetc

    повідомлялось за пару днів, і то так, малий десь побачив чи почув, пішли з колегами, а там якась штука, треба було зареєструватись по інтернет, а потім прийти, вони поза грою, ну одним словом, гарна штука ! але якось організатори не правильно зробили.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття 12:33 Кременчанину, який торгував зброєю, повідомили підозру
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up