Партнер рубрики Події

Повернувся з Франції, аби боронити рідну землю. Тернопільщина прощається з Дмитром Джиджорою

Повернувся з Франції, аби боронити рідну землю. Тернопільщина прощається з Дмитром Джиджорою

Своїм тілом під час обстрілу Дмитро закрив побратима, який завдяки цьому залишився живим.

«Спи спокійно, брате… За кожну краплину твоєї крові кляті орки відповідатимуть перед Богом і люттю побратимів. Слава справжньому герою! Вклоняю голову перед тобою. Не прощу», — біль близьких важко осягнути…

Тернопільщина та Франківщина оплакують свого Героя – на Херсонщині загинув 37-річний Дмитро Джиджора.

У с. Заставці на Тернопільщині він народився, тут буде місце його останнього спочинку. У с. Дуба на Франківщині він проживав.

Джиджора Дмитро Павлович народився 28 квітня 1985 року. Поблизу села Білогорівка на Херсонщині 25 липня 2022 р. загинув під час артобстрілу.

Відео дня

— І знову трагічна звістка надійшла в Дубівську територіальну громаду, — повідомив голова Дубівської громади Олександр Мухар. — 25 липня 2022 року під час бойових дій в районі н. п. Білогірка Херсонської області, в результаті артилерійського обстрілу з боку противника, героїчно загинув житель села Дуба.  

Любив Батьківщину, родину і життя

Дмитро був справжнім патріотом України, який любив свою Батьківщину, свою родину та життя. Був вихованим в дусі пітріотизму, а також любові до Бога.

— На час початку війни перебував у Франції, але повернувся зразу ж на Україну, пішов в центр комплектування і був направлений в зону бойових дій, — повідомив Олександр Мухар. — На превеликий жаль, страшна війна забрала сина, чоловіка, батька, брата, друга, побратима і просто хорошу Людину. Своїм тілом під час обстрілу він закрив побратима, який завдяки цьому залишився живим.

Громада, де фактично все своє життя проживав Дмитро, висловлює щирі співчуття родині та всім близьким загиблого Героя. Він, запевняють земляки, вічно житиме в серцях.

За проханням родини, похорон Дмитра Джиджори відбувся в селі Заставці Чортківського (колишнього Монастириського) району.

У соцмережах – сотні слів співчуття родині та невимовного болю через втрату близької людини.  

— Спи спокійно, брате. За кожну краплину твоєї крові кляті орки відповідатимуть перед Богом і люттю побратимів, — написав Yaroslav Kot. — Слава справжньому герою. Вклоняю голову перед тобою. Не прощу…

«Щира, добра, красива людина. Немає таких слів, щоб розрадити рідних, — написала Oksana Rymyk. — Співчуваю. Слава герою!»

Ми будемо пам'ятати тебе...

— Вічна пам'ять і царство небесне тобі, Дмитрику. Ти справжній патріот України, — пише Ганна Северин. — Ми будемо пам'ятати тебе, бо ти був і залишишся нашим. Спи спокійно і нехай земля буде пухом…

«Великий біль і втрата для нашого села Садки, де Дімка виріс, закінчив сільську школу, тут його друзі, однокласники, в скорботі вся духовна громада, — написала Оксана Павлюк. — Земля тобі пухом, Дмитрику. Світлі спогади про тебе назавжди залишиться в наших серцях».

— Найщиріші співчуття всім рідним: мамі Олі, сестричкам Надійці і Оленці, донечкам , дружині і всій родині, — співчуває щиро Ярослава Микуляк. — Тримайтеся, дорогенькі. Нехай Бог дасть вам сили перенести таке страшне горе.  Нехай Діма спочиває з Богом. Вічна і Світла Пам'ять Герою України. Він назавжди залишиться в наших серцях! Молимося за Його душу! 
Поховали Дмитра Джиджору в рідному селі Заставці Монастириської громади Чортківського району на Тернопільщині 2 серпня. Чин похорону відбувся у храмі Успіння Пресвятої Богородиці в Монастириськах о 13 годині. Поховання — в Заставцях.

Редакція щиро співчуває матері, дружині, дітям і сестрам, землякам, побратимам та всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (265)
  • Людмила Сударенко

    Вечная пам'ять и низкий поклон Герою
  • Людмила Катрич

    СКІЛЬКИ ВАС, ЩО ПІШЛИ У ЦЮ БЕЗОДНЮ НЕБА...НЕДАРЕМНО! СВІТЛА ПАМ'ЯТЬ І ВДЯЧНІСТЬ ЗА ПОДВИГ!
  • Olya Butova

    Вічна пам‘ять Герою
  • Василь Дудин

    Вічна пам'ять героям

keyboard_arrow_up