Повернувся з Франції, щоб боронити Україну. Тернопільщина прощається з Героєм Андрієм Дячуком

Повернувся з Франції, щоб боронити Україну. Тернопільщина прощається з Героєм Андрієм Дячуком

Страшна звістка сколихнула сьогодні Великобірківську громаду. Під час виконання бойового завдання на Херсонщині, загинув мешканець смт Великі Бірки  Андрій Дячук.

Серце захисника перестало битись 13 жовтня 2022 року. Рідні та близькі не можуть повірити у те, що їх добродушного, щирого Андрія, який завжди був відкритий та готовий допомогти, більше немає з нами. Андрій Дячук повернувся до України з Франції, щоб боронити нас від російського окупанта.

– Востаннє ми бачились в березні. Він примчався з Франції, бо вирішив боронити Україну, – згадує сестра Героя Оксана. – Коли я прозвонювала нач.штабу, зам. політ, я все сподівалась, що вони скажуть: «Дячук? Зараз будемо дивитись у списках. Ця інформація уточнюється, чи вона недостовірна». Але вони всі казали: «Андрій? Ми робили все, що могли… співчуття». Останнє, що він писав: «Херсонські кавуни дуже вкусні, щоб ви знали». 

Відео дня

Близькі Андрія згадують його як талановиту людину, які вдавалось все, за що він би не брався.

– В нього була мрія — купити морський каяк і піти в похід вздовж узбережжя Середземного моря. Але замість цього він приїхав з Франції в Україну і накупив військової снаряги, – пише Юрій Стоянов. – Тяжко навіть описати ким був Андрюха: художник, ювелір, велосипедист, скелелаз, будівельник, військовий, мандрівник, мислитель, друг! Все за що він серйозно брався йому вдавалось. Але цього разу шанси були проти нього...

Одним з хобі Андрія було виготовлення наперстків, які були справжнім витвором мистецтва. Чимало часу він проводив у своїй майстерні. Де виготовляв різні мініатюри та прикраси.

– Мені пощастило співпрацювати з ним як з художником, митцем по виробах з металу, ювеліром, – пише знайома Андрія Тетяна. – Не дивлячись на кілька коротких зустрічей, одразу було зрозуміло що Андрій то ЛЮДИНА. Він мав влучне око, допитлитвий розум, майстерні руки і, найважливіше  по дитячому світлу та велику душу.  Андрій підписував свої витвори словом "Fabre" з перекладу з французької – вигадка. Його вироби були оригінальними, дотепними,  сповнені невичерпної фантазії і одночасно дуже зрілими. Вони розкривали його як особистість. Андрій шукав як зупинити вітер.... Він любив життя. Любив свою батьківщину, любив людей. Для мене він завжди залишиться ОСОБИСТІСТЮ,  дорослим, який дивиться на світ через навстіж відкрите вікно очима дитини, дорослим, з обличчям що дивиться уперед, назустріч вітру. Саме так як створені ним персонажі... Я шаслива що частинка його душі залишилась у його витворах. Нехай земля йому буде пухом. Вічна слава герою!

Як повідомляють близькі Героя, панахида відбудеться у понеділок, 17 жовтня у с. Великі Бірки. Похорон у вівторок. Точний час прибуття тіла Андрія повідомлять згодом.

Редакція «20 хвилин» висловлює щирі співчуття родині та близьким Андрія Дячука. Вічная пам’ять!

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (47)
  • Наталія Нелюбіна

    Світла пам'ять Герою
    Повага і уклін батькам за Сина...
  • Mydrick Uliana

    Слава Герою, спочивай з Богом!
  • Liliya Skoroplyas

    Вічна пам‘ять!!!🙏🏻Щирі співчуття родині Героя🙏🏻
  • Оксана Стоянова

    Вдячність за те, що був з нами і забарвлював наше життя яскравими барвами свогосамобутнього світосприйняття.
    Він був таким непересічним хлопцем, що годі описати...
    Нам бракуватиме тебе, Андрійко!

keyboard_arrow_up