Повернувся з Канади і пішов добровольцем на війну. Тернопільщина прощається з Ігорем Писаревичем

Повернувся з Канади і пішов добровольцем на війну. Тернопільщина прощається з Ігорем Писаревичем
  • Він кілька тижнів не дожив до свого 51-го дня народження. Коли в його рідній країні почалась війна, повернувся із-за кордону, добровільно написав рапорт і поїхав на схід.
  • Ігор загинув 28 квітня поблизу м. Рубіжне, що на Луганщині. Він кілька тижнів не дожив до свого 51-го дня народження…

Ігор Писаревич, йому тепер назавжди 50…

6 травня Тернопіль зі всіма військовими почестями проводжає в останню путь воїна на вічний спочинок — на Алеї героїв, що на Микулинецькому кладовищі.

Відео дня

— Мужні українські воїни більше двох місяців тримають оборону нашої України від російських загарбників. Звістки про втрати серед наших військових боляче ранять нас. Адже це наші сини і доньки, цвіт українського народу, — каже міський голова Тернополя Сергій Надал. — Тернопіль сьогодні знову у скорботі. Під час виконання бойового завдання на східних рубежах нашої країни поблизу Луганської області загинув наш земляк, тернополянин Ігор Писаревич. Висловлюємо співчуття рідним та близьким! Вічна пам’ять Героям!

Писаревич Ігор Григорович народився 17 травня 1971 року у Червонограді, що на Львівщині. Він менше трьох тижнів не дожив до свого 51-го дня народження. 28 квітня 2022 р. під час обстрілу на території Луганської області, поблизу Рубіжного, він загинув внаслідок військових дій, від вибухів та осколків. Був водієм стрілецького відділення військової частини А-7284.

— Він був на заробітках, приїхав з Канади буквально в перші дні повномасштабного вторгнення в Україну, і одразу пішов у військкомат, — розповіли у військкоматі. — Спочатку потрапив до Тернопільського територіального батальйону. Згодом  добровільно написав рапорт і поїхав на схід.

Сміливий, добрий, безстрашний і справедливий. А ще як друг і побратим – надійний як скала. Саме таким Ігоря пам’ятатимуть побратими та всі, хто його знав.  

— Він міг спокійно пересидіти, перечекати за кордоном, у нього там було все для комфортного і безбідного життя, — розповів знайомий загиблого воїна Андрій. — Але це не про нашого Ігорка. От він не міг сидіти і чекати, коли в його країні війна. Він з тих, що багато не балакають, але його вчинки, як бачимо, говорять самі за себе. З такими у розвідку, як би це пафосно не звучало, пішов би не тільки я. І вважали б це за честь… Він надійний, як скала. Справедливий. І патріот своєї країни. Боляче, що такі люди йдуть від нас.

Із Червонограда на похорони сина приїхали мама Софія та рідна сестра. Донька, яка проживає за кордоном, прилетіла до Тернополя, аби провести батька в останню путь.

Редакція «20 хвилин» щиро співчуває матері, доньці, сестрі, побратимам і всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам’ять, шана і слава тобі, Герою…  

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (168)
  • Наталия Малярова

    🙏
  • Ганна Раба

    Вічна і світла пам'ять Герою Співчуття рідним
  • Nataliya Romanyshyn

    Вічна пам'ять!
  • Неля Драчук

    Вічна память. Царстао небесне

keyboard_arrow_up