Партнер рубрики Події

Позитивні зміни Тернополя 2020: що важливого зробили у місті

Позитивні зміни Тернополя 2020: що важливого зробили у місті

2020-й видався нелегким через пандемію коронавірусу, однак позитив все ж був. Місто змінювалось та ставало кращим. Ми зібрали найважливіші зміни у місті, на які позитивно відреагували жителі.

Незважаючи на карантин, у місті стались почались зміни, на які чекали багато тернополян.

Гаївський міст

Будівництво нового Гаївського мосту ще триває, однак значна частина робіт вже виконана. Міст був аварійний. Проїзд по ньому дозволявся лише автівкам вагою до 8 тон та висотою 2,5 метри. Для цього навіть встановлювали обмежувач, який регулярно збивали необачні водії. Однак тепер по мості можуть їхати вантажівки вагою до 100 тон. Кошти а його  будівництво виділяли спершу з міського бюджету, згодом 200 мл виділила держава.

Відео дня

Очищення Тернопільського ставу

В літній період став почав цвісти. Сморід жахливий. Як пояснювали експерти – все через цвітіння водоростей та застоювання води. Наприкінці року почались масштабні роботи по очищенню акваторії ставу, її поглиблення. Є надія, що вже влітку проблем зі ставом не буде.

Сходи біля Літака

На вході до парку Нацвідродження зі сторони проспекту Бандери провели реконструкцію сходів. Старі сходи були небезпечні. Там не було пандусу, тому батькам з дитячими візочками, людям з інвалідністю чи просто велосипедистам долати сходи було важко. Частіше їх об’їжджали іншим шляхом.  Однак нові сходи мають безпечний пандус. Сходи широкі та гарні. Є навіть місця для зелених насаджень.  

Трансфер-містечко

А новий сквер на вулиці Качали – заслуга ініціативних тернополян, які подали ідею на «Громадський бюджет». Раніше там були чагарники. Відпочити там було ніде. Однак тепер там є лавки, дитячі майданчики, зона для творчості та навіть невелика сцена. Тепер там відпочиває багато тернополян. Дерева, до слова, які росли там, не зрізали. Вони лишились на своїх місцях. Там також висадили нові дерева та декоративні кущі.

Нові спортмайданчики

У місті є понад 50 спортивних майданчиків в різних районах. Цього року їх побільшало. А Київській з’явився перший у своєму роді майданчик для вуличного воркауту. Окрім вуличних тренажерів, там є гантелі, штанги, турніки та багато іншого для тренувань.  Новий спортивний комплекс відкрили в школі №7. Ще один майданчик – на вулиці Лучаківського та Бережанській.

Обладнання для лікарень

Наші медики на початку пандемії зіштовхнулись з проблемами забезпечення на початку пандемії. Кошти на лікарні виділяли з міського, обласного та державного бюджету. Чималий вклад зробили волонтери. Хтось закупляв чи виготовляв маски та захисні костюми, хтось збирав гроші на апарати ШВЛ. На щастя, лікарні завдяки спільним зусиллям отримали необхідне обладнання нові кисневі концентратори, тощо. Роботи по закупівлі необхідного обладнання тривають.  

Нові харчоблоки у школах

Цього року відремонтували та оновили харчоблоки в школі №2, 5, 6, 8, 10, 18, 21 та ТПШ «Ерудит».  В кухнях провели ремонтні роботи, придбали нове обладнання та замінили застарілу техніку. Також працюють над модернізацією шкільного меню. Більше того, у всіх 32-х школах міста встановили спеціальні бювети з питною водою.  

Новий бювет на Данила Галицького

Ще один бювет, де всі охочі можуть набрати чистої питної води безкоштовно облаштували на бульварі Данила Галицького. Люди можуть в будьякий час прийти і набрати води. В місті є бювети також на вулиці Юності та Бульварі Куліша.

Привокзальний майдан

Масштабна реконструкція привокзального майдану закінчилась. Тепер він виглядає більш сучасним. Там новий асфальт та бруківка. Змінили організацію руху, щоб не було постійних заторів. З’явились зелені насадження – невеликі газони, вічнозелені кущі самшиту та червонолисті клени. А одна з головних змін, яку оцінили тернополяни – з площі зникли старі МАФи. Лишився лише один, де сидить паркувальник та облаштований обмінник валют.

Новий дощовий колектор

Щоб покращити систему відведення дощової води у парку Шевченка провели реконструкцію дощового колектору. Він буде забирати з доріг міста близько 2/3 дощової та талої води. Колектор відкритий, жодних сторонніх запахів не буде, оскільки каналізаційні стоки до нього не під’єднані. Для безпеки відвідувачів парку наростили бокові стінки та встановили освітлення.

А які зміни на вашу думку найбільш важливі? Що варто зробити у новому році? Пишіть у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
21:00 У місті на Тернопільщині відновили дзвін старовинного годинника на ратуші 20:00 На вулиці Батьківського двоє тернополян зробили стихійне сміттєзвалище — як відповідатимуть 19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку Від читача 22:29 Тумба Кварцит 110 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up