Представники політичних сил Тернопільщини розповіли як боротимуться із маніпуляціями та незаконністю на виборах

Представники  політичних сил Тернопільщини розповіли як боротимуться із маніпуляціями та незаконністю на виборах
  • Представники політичних партій та штабів найбільш рейтингових кандидатів на пост Президента України розповіли про своє бачення законності та прозорості підготовки до виборів.
  • Зокрема, говорили про причини та наслідки змін складу ОВК та формування дільничих комісій, а також про роботу у сам день виборів. 

На думку представників найбільш рейтингових кандидатів у Президенти, для того, щоб вибори відбулись законно та прозоро - потрібно насамперед поставити усіх кандидатів у рівні умови та забезпечити усім однакові можливості для чесного змагання. Таку думку вони висловили на на прес-конференції, яка відбулась 20 березня у Тернопільському прес-клубі.

Участь в обговоренні взяли представники обласних осередків від таких політичних сил: ВО “Свобода”, “Батьківщина”, “Громадянська позиція”,“Радикальна партія Олега Ляшка”, “Об’єднання “САМОПОМІЧ”, “Блок Петра Порошенка “Солідарність”, “Сила людей”.

Питання, яке минулого тижня поставило під загрозу вчасне проведення виборчої кампанії на окрузі №163, обговорили представники двох із наявних політичних сил. Обидва запевнили, що хід виборів зараз у нормальному режимі.

Відео дня

Микола Сліпченко, голова Тернопільської міської організації  ВО “Батьківщина”, заявив, що на його політичну силу створюється політичний тиск під час ведення кампанії. Він пояснив ситуацію із рішенням ЦВК про припинення діяльності ОВК.

- По округу №163 є висока ймовірність, що реалізовується сценарій, оскільки ви всі проінформовані, що ОВК була розпущена і це створило певне напруження для партійних штабів, які були змушені в стислі терміни робити подання кандидатур інших людей, - зазначив Микола Сліпченко. - Я надіюсь, що вже злагоджена робота теперішньої професійної команда ОВК дозволить нівелювати втрати від того, що ми маємо стислі календарні плани для повноцінного запуску роботи дільничних комісій.

Прокоментував це питання голова міського осередку “Блоку Петра Прошенка “Солідарність” Віктор Шумада.

- Хочу сказати, що ці вибори є непростими, але надзвичайно важливі для нашої держави, - підкреслив Віктор Шумада. - Зараз почалось повноцінне функціонування ДВК. Хочу зазначити, що ці вибори є різними за кількісним складом, але ми помітили певні законмірності у функціонуванні цих комісій. Це те, що якщо у виборчій комісії є 15-17 членів, то 9-10 мають те чи інше відношення до однієї із кандидаток на пост Президента України. Цей зв’язок і простежувався у попередньому складі Окружної виборчої комісії.

Цей факт пан Шумада назвав загрозою виборчого процесу. Проте він запевнив, що спостерігачі не допустять маніпуляцій у день виборів.

Керівник обласної організації  ВО “Свобода”Олег Сиротюк підкреслив, що суспільство має зробити максимум для того, щоб будь-які вибори були максимально унезалежнені від фінансових можливостей суб’єктів виборчого процесу.

- Наша позиція полягає в тому, що необхідно заборонити платну політичну рекламу за три місяці до виборчих процесів усіх кандидатів в Президенти, - сказав він. - Навіть у теперішній кампанії ми визначаємо великий вплив фінансового фактору на сам виборчий процес. Ми бачимо які маніпуляції відбуваються з висвітленням соціологічних рейтингів, які відрізняються один від одного в рази. І це є засобом маніпуляцій думкою виборців.

Думку щодо ходу виборчої кампанії висловили представники політичних сил, які зняли кандидатів із виборчих перегонів.

Віталій Фидрин, керівник обласного виборчого штабу об’єднання “Самопоміч”, подякував своїм колегам зі штабу, керівникам обласних осередків за роботу, яку вони провели у підготовці до виборів.

- Я хотів би подякувати тим 1 200 чоловікам і жінкам, які написали заяви про згоду бути членами виборчих комісій від тепер вже колишнього кандидата в Президенти Андрія Садового.Можу сказати, що все тільки починається і попереду ще парламенські вибори.  Щодо самого процесу виборів, то для нас як для партії він став живим втіленням фрази, яку дуже часто політики вживають на масових заходах “Україна - понад усе!”. Андрій Садовий своїм вчинком показав, що ця фраза може бути не лише гаслом політиків, а й сенсом життя.

На завершення обговорення, після директора Центру суспільних досліджень “Поліс” Ігора Процика, щодо їх гарантій дотримання законодавства під час виборчого процесу, кандидати пообіцяли, що не допустять маніпуляцій. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
17:01 Під час гасіння пожежі у свинокомплексі в Тернопільськомцу районі врятували 650 свиней 16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up