Партнер рубрики Події

Президент Володимир Зеленський проінспектував "Велике будівництво" на Тернопільщині. Які зміни на нас чекають? (пресслужби)

Президент Володимир Зеленський проінспектував "Велике будівництво" на Тернопільщині. Які зміни на нас чекають? (пресслужби)

"Ми не можемо бути жебраками у своїй країні. Тому нам потрібні зміни, і вони вже тривають", - наголосив Президент України Володимир Зеленський під час робочої поїздки на Тернопільщину у п’ятницю, 18 вересня.

Цього року Тернопільщину, як і всю країну, чекає велике оновлення. Завдяки програмі Президента відбувається розбудова країни і покращення життя кожного українця. "Велике будівництво" є основою для розвитку нашої держави, кожного її регіону, кожного міста та громади.

Огляд траси М19

Під час візиту на Тернопільщину Володимир Зеленський особисто перевірив, як відбувається будівництво в рамках програми.

Відео дня

Перш за все, Президент Володимир Зеленський оглянув перебіг відновлення міжнародної дороги державного значення М-19 Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече, яку реконструюють у межах «Великого будівництва».

Загальна протяжність автошляху разом з транспортними розв’язками в межах Тернопільської області становить 212,3 км. Ремонт відбувається на трьох ділянках дороги, завдовжки 145 км. Загальна вартість робіт – 3,154 млрд грн.

Як доповів Президенту голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков, ця траса є головним дорожнім об'єктом регіону.

- Вона проходить через усю область, відновлюємо її на всій протяжності. Роботи на ділянці Вишнівець – Горинка завершені. Обхід Кременця завершений на 98%, у нижньому шарі зроблена ділянка до Чорткова. Попереду – активні роботи до Заліщиків, найпівденнішого міста Тернопільщини. Дорога з’єднує нас з іще одним містом-островом – Чернівцями, – сказав він.

Також серед об'єктів, на яких цього року починаються роботи, – траса Н-18, яка є найкоротшою дорогою з Києва до Буковелю, та траса М-12. На наступний рік запланований початок дорожнього проекту, який з'єднає дві міжнародні траси – М-12 і М-19 в обхід Тернополя.

Загалом Тернопільська область має 1 тис. 423 км доріг державного значення.

Олександр Кубраков зазначив, що на всіх дорогах, крім ремонту покриття, здійснюється облаштування тротуарів у населених пунктах, освітлення тощо.

Люди задоволені якістю доріг, на яких ремонти вже завершені.

На запитання Президента про стан місцевих доріг голова Тернопільської облдержадміністрації Володимир Труш доповів, що нині через судові процеси заблокована значна частина коштів. Глава держави назвав таку ситуацію неприйнятною й наголосив, що питання необхідно вирішувати.

Також Президент відзначив, що попри старання центральної влади, у них є певні непорозуміння з деякими органами місцевого самоврядування. Але Президент впевнений, що всі гілки влади повинні консолідувати зусилля для вирішення проблем громадян.

- Якщо люди будуть їздити якісними дорогами, які ми збудували, а потім заїжджатимуть у містечка чи села, де відновлення автошляхів не було багато років, водії і самі можуть зробити висновок, хто і як про них дбає, хто хоче будувати країну, а хто ні, - говорив Володимир Зеленський  під час зустрічі.

Відкриття садочка у с. Біла

У рамках національної програми "Велике будівництво" передбачено звести понад 100 шкіл, 100 садочків, 100 стадіонів та 200 нових приймальних відділень лікарень.

18 вересня президент України Володимир Зеленський відкрив новозбудований дитячий садок у селі Біла. Він розрахований на 120 діток. Тут буде по дві молодші, середні та старші групи.

Будівля дитячого садка розташована у центральній частині населеного пункту, має два поверхи з підвалом, горищем і шатровим дахом. Будівництво розпочалося у листопаді 2019 року, а завдяки проєкту «Велике будівництво», ініційованого президентом Володимиром Зеленським, цьогоріч вдалося завершити роботи на об`єкті. Виконавець - ТОВ «Тернопільбуд».

Це перший садок у селі. Про власний дошкільний заклад місцеві мріяли уже давно. Незважаючи на те, що село Біла є досить великим за площею та кількістю населення, батькам доводилося возити дітей до обласного центру.

Глава держави відзначив що це приміщення побудоване із застосуванням енергоефективних технологій, має яскравий, креативний зовнішній та внутрішній дизайн, багатофункціональний простір, тематичне оформлення у сучасній стилістиці.

- Дуже важливо, що увага влади, як державної, так і місцевої, спрямована на майбутнє України – на цих дітей. Думаю, у закладі діткам буде затишно і комфортно. Як на мене, це вкрай важливо, - наголосив Володимир Зеленський.

Вартість будівництва становить близько 40 млн. грн, з яких 80% - кошти Державного фонду регіонального розвитку та 20% - з місцевого бюджету.

Проінспектував будівництво першої черги "Водна арена "Тернопіль""

Крім того, Президент України відвідав одну із потенційних туристичних та спортивних перлин Тернопільщини – "Водну арену "Тернопіль". Там він мав нагоду поспілкуватися із місцевими журналістами.

Реалізація даного проєкту сприятиме розвитку дитячо-юнацького спорту, підготовки національних збірних команд з веслувальних видів спорту, риболовного спорту, а також проведенню спортивних змагань міжнародного та національного рівня, що забезпечить не лише соціальний, а й економічний ефект для міста та громади в цілому, наголосили на початку зустрічі.

Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш повідомив Президента про успішне виконання першої черги будівельних робіт. Cпорудження «Водної арени» відбувається на умовах співфінансування за кошти бюджету Тернопільської громади та за кошти Державного фонду регіонального розвитку.

200 мільйонів – на Гаївський міст

- Треба завершити будівництво, аби арена була справді міжнародного класу. Думаю, наступного року усі роботи вже завершать. А в селі Біла зможуть гостинно приймати гостей світового рівня. Тож арена – це не тільки важливий стратегічний спортивний об’єкт, а й туристична принада Тернопільщини, - відзначив Володимир Зеленський під час зустрічі.

Ще один важливий момент, на якому наголосив Глава держави, - це будівництво Гаївського моста.

- Завдяки внесенню змін до державного бюджету на поточний рік, які вчора ухвалила Верховна Рада, ми маємо змогу виділити 190 млн грн на будівництво мостового переходу в Тернополі – Гаївський міст, - наголосив Президент. – Ми починаємо будувати. Тож усіх вітаємо з цією перемогою!

Аби не вибори, кількість хворих була б меншою

Говорили також про пандемію коронавірусу та важливість дотримання всіх протиепідемічних заходів.

- Моя риторика від початку була незмінною – ми спрямували всі зусилля, аби не допустити поширення вірусу. Україна демонструвала найвищий рівень готовності до пандемії, ми мали не більше 300 випадків захворювання на добу. Зараз ситуація кардинально помінялася. Через наближення місцевих виборів у деяких містах, особливого обласного значення, чинні мери почали свої політичні ігри, вони "воюють" на словах з центральною владою, мовляв, ми закручуємо їм гайки. Я вважаю, що в нас і на початку був ліберальний підхід до введення карантину. В інших державах, наприклад, штрафують за відсутність маски прямо на вулиці. А деякі навіть застосовують фізичну силу, - зауважив Володимир Зеленський.

Гарант також переконана ний: якби не місцеві вибори, рівень захворюваності зараз був би набагато нижчий.

- Якщо мер виходить і каже, що влада переоцінює складність ситуації і на День міста збирає по 20-30 тисяч людей, то відповідальність за приріст хворих – саме на таких керівниках, - додає він. – Росте кількість хворих по всьому світі, але ми повинні знати, що ми відповідаємо за своє життя. Тому треба виконувати всі рекомендації. Ми не можемо ставити на вагу чиєсь здоров'я. Адже це – найбільша цінність для нас.

Покращувати добробут українців

У підсумок зустрічі Володимир Зеленський нагадав, що на Сході і далі триває війна. Режим тиші є, звісно, його не зажди дотримуються. Як наслідок, - на жаль, втрачені життя захисників.

- Ми робимо все для того, щоб ситуація стабілізувалася. Якщо є зменшення кількості пострілів та втрат – це значно краще, ніж нічого. Але ми всі хочемо, щоб війна закінчилася.

Попереду в країни – світле майбутнє, вірить Президент. Не все обіцяне,  на жаль, вдається реалізувати за один день. Одна з важливих для українців нещодавніх змін – це підвищення рівня мінімальної заробітної плати до 5000 грн. Хоч різниця несуттєва, але вона є.

- До кінця року ми плануємо підняти зарплату до 6000 грн, а влітку наступного року – до 6500, - уточнює Володимир Зеленський. – Ми не можемо бути жебраками у своїй країні, ми повинні зробити все можливе від нас, аби покращити добробут українців.

 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up