«Люди не готові помирати з голоду»: що кажуть підприємці про посилення карантину в Тернополі

«Люди не готові помирати з голоду»: що кажуть підприємці про посилення карантину в Тернополі
  • Тернопіль віднесли до «червоної» зони за рівнем епідеміологічної ситуації. 
  • Як представники місцевого бізнесу ставляться до цього рішення центральної влади, цікавилися «20 хвилин».

Представників фірм та підприємств ми запитали:

1. Як ви ставитеся до рішення віднести Тернопіль до «червоної» зони за рівнем епідеміологічної ситуації?

2. Що повинна зробити місцева влада?

Відео дня

3. Чи зазнає збитків місцевий бізнес, якщо у місті введуть всі відповідні карантинні обмеження?

4. Яким бачите вихід із ситуації, що склалася?

Катерина Кондратюк, фаст-фуд «Алі-баба»

1. Я ставлюся до рішень комісії з питань ТЕБ та НС негативно. Воно дещо незрозуміле.

2. Не дуже позитивно поставилася до рішень місцевої влади. Викликають сумніви щодо законності дій уряду і тим паче міської ради. Це декорація, а люди які не розуміються в цьому, вважатимуть, що проблему вже вирішили. Я не підтримую ні рішень уряду, ні міської ради.

3. Звичайно, що збитки будуть. Коли карантин тільки починався, у закладах харчування працювала принаймні доставка, а зараз ми навіть не знаємо конкретних заборон.

4. Думаю, що більш суворі заходи вводити не будуть, та й люди вже не надто дотримуються всіх вимог.

Володимир Романко, торгівля продовольчими товарами

1. Якщо чесно, то зі сміхом, адже я не бачу в Тернополі небезпечної епідеміологічної ситуації.

2. Це швидше нагадує політичні ігри. Влада робить все для вигляду, але толку від цього немає.

3. Нам відносно пощастило, адже ми торгуємо продовольчими товарами. Місцевий бізнес ще не пережив наслідки весняного карантину. Наразі в Тернополі з бізнесом все погано.

4. Влада ніби й переживає за народ, але їх дії призводять до збіднішання людей. Я думаю, що це все політичні ігри перед місцевими виборами.  Подальші події залежать від мотивів місцевої влади.

 Руслан Савчишин, Голова ради бізнесу Тернопілля

1. У цілому, я ставлюся до рішення державної комісії з питань ТЕБ та НС негативно. Не бачу підстав для віднесення міста до «червоної» зони.

2. Щодо пропозиції штабу дотримуватися вимог «помаранчевої» зони, ставлюся позитивно. Вважаю його цілком оптимальним.

3. Звичайно, місцевий бізнес зазнає збитків. Якщо карантин посилять, багато підприємств міста збанкрутують. Ще одна карантинна хвиля - це черговий крах для бізнесу.

4. Думаю, що конфлікт між урядом та місцевою владою набуде політичної форми, зважаючи на вибори.

А як вважаєте ви, як вплине на місцевий бізнес рішення ввести карантинні обмеження «червоної» зони на Тернопіль? Діліться своїми думками в коментарях.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (11)
  • Руслан

    Пропоную власникам сісти в залах і в місцях масового скупчення людей на місці своїх працівників. А не з свого кабінету розказувати як вони проти щоб їм люди гроші заробляли. Не переживайте в тернополян достатньо налу. Це яскраво продемонстрував парад
  • Орест Паньків

    ЛИСОМУ велика подяка за випускний! На днях будемо пожинати плоди показухи.

    Олег Яцьків reply Орест Паньків

    Vikysja reply Орест Паньків

    Гадаю плоди будемо пожинати десь в вересень-жовтені, зараз місцева влада зробить все для того щоб показати менші показники захворюваності, щоб місто вивести з червоної зони та показати як вони «дбають за тернополян». Будуть говорити що то «друга хвиля», а вони тут нідочого, білі та пушисті
  • Cаша

    мені не подобаються друзі мера - Надала, такі як Заставний та компанія, набудували дорогих генделиків в місті, а тепер плачуть, що збанкротіють. Для чого було робити той випускний?! Майже усі були без масок!!!
  • Валя Гриців

    Замах@ли реально! Дайте людям гроші і будемо карантинити))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera 16:23 Бучацькі поліцейські затримали 16-річного студента, який прийшов в навчальний заклад з наркотиками 15:40 Оприлюднили відео конфлікту судді і поліції play_circle_filled 14:50 У Тернополі інспектор отримав майже сто тисяч за «правильне розмитнення»: що йому загрожує 14:10 У Тернополі 19 квітня падав сніг. Яку погоду чекати найближчими днями photo_camera 13:37 На Тернопільщині 19 квітня діятимуть графіки відключення світла для підприємств 13:05 «На щиті» повернувся захисник Сергій Михалко з Почаївської громади. Вічна пам'ять Герою! 12:18 Посмертно шестеро захисників отримали звання «Почесний громадянин міста Тернополя» 11:36 Волонтерка Христина Феціца пояснила, чому вирішила відмовитися від депутатства 11:03 Мобілізація автомобілів: що варто знати про новий закон. Для «20 хвилин» коментує юрист 10:18 Найнижчі пенсії в Україні отримують мешканці Тернопільської області (РЕЙТИНГ) 09:40 Що з реабілітаційним центром на Чумацькій, на який виділяли 8 мільйонів 09:02 Ранкові обстріли Дніпропетровщини. Є загиблі та постраждалі, серед яких — діти 08:01 Чи варто в найближчі дні чекати потепління в Тернополі та області
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up