Партнер рубрики Події

Принижувати жінок буде важче. Проголосуйте в опитуванні

Принижувати жінок буде важче. Проголосуйте в опитуванні

Україна — це жінка, але жінки в нашій країні дискриміновані. Іх часто принижує сексистська реклама. Ви вважаєте, що маєте такі ж права, як і чоловіки? Стан жінок в Україні навряд чи значно покращиться, але це крок у правильному напрямку.

 

Становища жінок в Україні суттєво це не покращиться, але це крок у правильному напрямку. Верховна Рада України прийняла нещодавно законопроєкт про протидію дискримінації за ознаками статі в рекламі.

Заборонено демонструвати в рекламі: насильство за ознакою статі зображення тіла людини виключно як сексуального об'єкта з метою залучення уваги споживача натяки (слова, звуки, зображення) на сексуальні відносини, які не мають прямого відношення до рекламованого продукту або способу його споживання. У законі також прописані штрафи за дискримінаційну рекламу.

Відео дня

Нагадаємо, у попередні роки в Тернополі Держпродспоживслужба уже штрафувала магазин і ресторан за порушення законодавства про рекламу. В одному випадку магазин оштрафували за зображення "жінок-унітазів", а в іншому — ресторан за рекламу з натяком на секс.

А як ви ставитеся до реклами з натяками на секс чи приниженням гідності? Пишіть свої думки в коментарях і проголосуйте в нашому опитуванні.

Опитування

Чи мають жінки в Україні ті ж права, що і чоловіки?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Володимир Гевко

    обоже) сексизм - це не про секс, а про стать. закон спрямований проти гендерних стеротипів  - коли пательні рекламують "жіночним жінкам", а дрельки "мужнім чоловікам".
    закон забороняє бездумне використання сексальної тематики на кшталт "18 сантиментрів здоров'я", циьцок на біл-борді з бетоном чи реклами "Бонжур" з голими чуваками у фартухах.
    до чого тут приниження жінок? як так можна перекрутити інформацію - оце талант.
  • David Starr

    Жінки в Україні у реальності мають значно більше прав і можливостей , аніж чоловіки. Ви тільки спробуйте її переспорити )

keyboard_arrow_up