Партнер рубрики Події

Привалило брилою старого колгоспу: що «20 хвилин» дізналися про загибель 17-річного хлопця

Привалило брилою старого колгоспу: що «20 хвилин» дізналися про загибель 17-річного хлопця

У свої 17 років юнак був справжньою опорою для батька і хапався за будь-яку роботу, аби підтримати родину, розповів староста. Старший із чотирьох дітей у родині, мама якої через недугу вже давно прикута до ліжка. Про це дізналася редакція «20 хвилин».

17-річний юнак загинув миттєво, коли на нього впала брила зі стелі старого колгоспного цеху: трагедія у Підволочиській громаді сталась над вечір 1 квітня. 

— Дуже світла дитина… Ви не уявляєте яке це горе для всіх, а для його родини — тут слів немає, — розповів «20 хвилин» староста с. Супранівка Михайло Угрин. 

Відео дня

 

Обвалилась частина арки

Про бездиханне тіло неповнолітнього, нагадаємо, на лінію 102 повідомили медики бригади екстреної медичної допомоги. Їх на місце нещасного випадку викликали товариші загиблого, повідомили вранці 2 квітня у поліції. 

— Нещастя трапилося 1 квітня близько 18:00, — повідомили у відділі комунікації головного управління Нацполіції в області. — При виїзді слідчо-оперативної групи стало відомо, що житель одного із сіл Підволочиської територіальної громади,  2007 року народження, разом з двома неповнолітніми друзями пішли на територію колишнього колгоспу. 

Хлопці перебували біля закинутої та майже зруйнованої будівлі. За їхніми словами, 17-річний товариш палкою намагався розхитати брилу з кількох цеглин. У результаті цього обвалилася мурована частина арки даху і придавила юнака. Він від отриманих травм загинув. Даний факт слідчі внесли в ЄРДР відповідно до статті 115 Кримінального кодексу з поміткою «нещасний випадок». 

Медики, яких викликали на місце, лише констатували смерть неповнолітнього, повідомила «20 хвилин» заступниця директора Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. Повідомлень щодо інших потерпілих не було. 

 

Кому належить будівля? 

Як з’ясували «20 хвилин», трагедія сталась у с. Супранівка Підволочиської громади. 

Староста с. Михайло Угрин каже, все відбулося на території розпайованої будівлі кормоцеху колишнього колгоспу. Чому там під вечір опинились діти — не знає. Припускає, через хлопчачу цікавість колупав палицею стелю. Брила впала за мить… 

— І я там вчора (1 квітня — прим. авт.) був, це така трагедія, що слів дібрати тяжко, — каже Михайло Угрин. — Діти разом збираються, гуляють. Їх хіба впильнуєш? Сама напівзруйнована будівля не належить одному власнику — всі суправнівські працівники колишнього колгоспу мали частку там. Отримали маленькі частки як майновий пай. А тепер сталась біда — таке горе… 

Хлопчині, який загинув, — О. Г., у січні виповнилось 17 років, і він був старшим з чотирьох дітей у родині. Є ще троє молодших школярів: доньці 13, хлопцям 11 і 9 років. Школу закінчив, і вчиться на 2 курсі у Підволочиському будівельному профільному ліцеї. Точніше — вчився, поправив себе староста. 

— Прекрасний хлопчинка, допомагав батькові, який самотужки утримував багатодітну родину, їхня мама прикута до ліжка через хворобу, вже до року часу точно, — розповів староста. — Старший син весь час шукав якісь підробітки. То пішов бруківку класти, аби заробити якісь гроші. Допомагав косити траву у Підволочиську. Допомагав одинокій сусідці, коли їй треба було… Зараз мало таких дітей.  

Сама родина не місцева, з Волочиської громади, що на Хмельниччині. Їхнє село за кілька кілометрів від межі між областями. У Супранівці оселились давно. Відколи переїхали, взяли хату на виплату, тут народились їхні четверо дітей, розповідають у селі. 

Поховають О. зранку 3 квітня. Із місцевим пастирем, який телефонував до старости, вже узгодили деталі поховання. Друзі, на очах яких загинув товариш, стараються не ділитись жодними подробицями. А місцеві оплакують юного односельця, додаючи: «Біда не ходить одна...»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Гмалина

    А хто відповідатиме?
  • Haly

    Бідна мама...

keyboard_arrow_up