Партнер рубрики Події

Приїхав із заробітків з Лондона і підписав контракт з ЗСУ. Прощаються з Андрієм Скуржанським

Приїхав із заробітків з Лондона і підписав контракт з ЗСУ. Прощаються з Андрієм Скуржанським
  • Ще зранку надіслав батькові повідомлення, що з ним все добре, а в обід його не стало.  
  • 7 вересня близько 13 год. під час проведення рейдових дій неподалік Балаклії на Харківщині Андрій підірвався на мінно-вибуховому пристрої, у результаті чого отримав поранення, несумісні з життям.

Пекучий біль і гіркий смуток війни чорним крилом знову торкнувся Білобожницьку громаду і всю Чортківщину.

Надійшла сумна звістка про загибель українського воїна Андрія Скуржанського. Йому був лишень 51 рік. Осиротіли син та донька-шестикласниця.

Скуржанський Андрій Романович народився 12 серпня 1971р.н. у с. Звиняч. Певний час проживав у Чорткові, працював в муніципальній поліції чортківської міськради, зголом поїхав на заробітки до Лондона. Років два тому повернувся і минулоріч підписав контракт із ЗСУ, з 44 бригадою, розповів голова Білобожницької громади Віктор Шепета.

Відео дня

Був водієм гармати артилерійського дивізіону

— Висловлюємо щирі співчуття родині Героя. Сумуємо разом з Вами, підтримуємо в годину скорботи, — каже Віктор Шепета. — Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме, де праведні спочивають! Вічна пам’ять Герою! Слава Україні!

Ряди небесного війська поповнив ще один захисник із Чортківщини, повідомляє Чортківська міська рада.

— Справжня українська незалежність щодня виборюється кров’ю найкращих синів і дочок України, — йдеться у повідомленні. — До Чорткова надійшла чергова жахлива звістка про загибель військовослужбовця Збройних Сил України, водія гармати артилерійського дивізіону – Скуржанського Андрія. Йому був лише 51 рік…

7 вересня близько 13 год. під час проведення рейдових дій у районі Балаклійського району Харківської області Андрій підірвався на мінно-вибуховому пристрої, у результаті чого отримав поранення, несумісні з життям.

Ще зранку 7 вересня, розповів батько, Андрій надіслав повідомлення, що з ним все добре. Вже в обідню пору його не стало…  

— Чортківська міська рада висловлює щирі співчуття рідним та близьким з приводу передчасної смерті Андрія. Не забудемо про Його подвиг та мужність, — запевнили у Чортківській міськраді.

Не змогли випросити в Господа, щоб зберіг тебе

У Героя залишились батько Роман Андрійович, син Тарас, цивільна дружина Галина і дочка-шестикласниця Аліна.

— Ми втратили тебе, наш дорогий братику, — пише Зіновія Левченко. — Не змогли випросити в Господа, щоб зберіг тебе. Ти сам свідомо став на захист мирного життя для всіх нас. Нехай Господь візьме у свої обійми твою зболену душу і оселить в найкращому куточку свого Райського саду. Сумно і нестерпно боляче…

«Вічна пам’ять Герою! Не можу повірити, ти був хоробрим, мужнім, життєрадісним, хорошим другом, люблячим батьком та захистом для своєї сім’ї! Як так??? Ти ж казав, що раз, раз, поміж мінами, жартував, не мав страху, — згадує Наталія Манолій. — Господь забирає найкращих синів України! Легких тобі хмаринок, друже! Галинко, Алінка — щирі співчуття! Не пробачимо, клята війна…»

— Вічна пам'ять Герою!Ти був дуже хорошою людиною та другом! — пише Наталія Ващишин. — Спочивай з Богом! Співчуття рідним!

«Щирі співчуття. Дякую, дорогий сусід, за наш спокій, — пише Olga Dmytrash. —  Спочивай з Богом. Вічна пам'ять і слава тобі».

Редакція висловлює щирі співчуття батькові, дружині, дітям, односельцям, побратимам і всім, хто втратив дорогу людину. Вічная пам'ять, шана і слава тобі, Герою... 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (82)
  • Оксана Нечай

    Вічна пам'ять Герою
  • Татьяна Мадярчик

    Вічна пам'ять герою!!!
  • Купріянова Міла

    Світла пам'ять Герою!
  • Валинтина Горб

    😪😪

keyboard_arrow_up