Партнер рубрики Події

Проєкт «Пліч-о-пліч»: тернополяни допомогли відбудувати на Херсонщині понад 30 будинків

Проєкт «Пліч-о-пліч»: тернополяни допомогли відбудувати на Херсонщині понад 30 будинків

Тернопільська область взяла під патронат селище Архангельське, що 8 місяців перебувало під окупацією російських військ.

23 будинки будівельна бригада з Тернополя відновила влітку. Ще 10 приватних помешкань восени. Повідомляє Тернопільська обласна державна адміністрація.

«Завдяки злагодженій роботі всіх учасників процесу відбудови, ми не тільки вклались в обіцяні терміни, а й скоротили їх. Зокрема, замінили перекриття дахів, вікна, двері, в окремих випадках відбудували частину стін. Надалі планується облаштування вулиць, відновлення дорожнього полотна, інфраструктури та побудова спортивного майданчика», — йдеться в дописі.

Також Тернопільщина допомагала Херсонській області ліквідовувати наслідки підриву Каховської ГЕС. Близько 60 працівників комунальних служб розбирали завали, вивозили сміття та усували інші наслідки затоплення сіл та міст. Тернопільщина неодноразово відправляла вантаж із харчовими продуктами, питною водою, медикаментами та тощо.

Відео дня

 

Довідка

Проєкт «Пліч-о-пліч» - це ініціатива президента Володимира Зеленського. Програма передбачає відбудову 26 деокупованих населених пунктів Херсонщини силами областей і спроможних громад. Йдеться про відновлення житла та інфраструктури, створення умов для повернення херсонців у свої домівки.

 

Читайте також:

Як Тернопільщина відновлює зруйноване селище на Херсонщині.

Виконком затвердив види громадських робіт у Тернопільській громаді — список.

У Тернополі представили книгу про стратегію відбудови української економіки.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up