Партнер рубрики Події

Професор ЗУНУ отримав відзнаку «Великого бажайте»

Професор ЗУНУ отримав відзнаку «Великого бажайте»
  • У Тернопільському драматичному академічному театрі ім. Тараса Шевченка вшановували постать великого Патріарха Йосифа Сліпого, на честь завершення ювілейного року, присвяченого його постаті.
  • Під час урочистого заходу заслужені тернополяни були відзначені заслуженими нагородами.
  • Серед них – і професор ЗУНУ Микола Лазарович.

Йосип Сліпий був справжнім духовним лідером для цілої нації. Був авторитетом як для священнослужителів, так і для суспільства в цілому. Його надбання і вчення залишаються актуальними і сьогодні. Пам'ять про цю величну постать продовжують сучасні служителі церкви. Так, архиєпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк заснував відзнаку «Великого бажайте» на честь Патріарха. Нею Тернопільсько-Зборівська митрополія щорічно вшановуватиме людей, котрі своєю працею втілюють цінності та ідеали Йосифа Сліпого.

Відео дня

Цьогоріч лауреатом відзнаки став  професор кафедри інформаційної та соціокультурної діяльності Західноукраїнського національного університету Микола Лазарович – український історик, політолог, громадський діяч, доктор політичних наук, кандидат історичних наук, Почесний професор ЗУНУ, заслужений працівник освіти України.

Про це повідомили в Західноукраїнському національному університеті.

Довідка.

Микола Лазарович відзначається свідомою патріотичною позицією.

  • Учасник українського національного відродження 1980-1990-х років, а також Помаранчевої революції та Революції Гідності.
  • У 2015-2016 роках воював добровольцем пішов захищати цілісніть кордонів україни в російських окупантів. Був командиром взводу 14-ї Окремої Механізованої Бригади ЗСУ (позивний «Професор»), старший сержант.
  • З початком повномасштабного вторгнення , у 2022 році, не вагаючись, знову став до лав ЗСУ, аби захищати рідну землю. Відомий бойовим побратимам під позивним «Васильович». Після двох бойових поранень був комісований.
  • Повернувся до викладацької роботи.

Колеги привітали Миколу Васильовича такими словами:

«Щиро вітаємо Миколу Васильовича! Ваша багаторічна праця та жертовність є свідченням втілення у життя цінностей та ідеалів Патріарха Йосифа Сліпого, а ваша громадсько-суспільна позиція, патріотизм та відданість Батьківщині є прикладом для наслідування для молодого покоління! Пишаємося, що освітяни Західноукраїнського національного університету отримують не тільки визнання своїх наукових здобутків, а й особистісне!»

Нагадаємо, раніше «20 хвилин» повідомляли про те, що у вічність передчасно пішла доцент ЗУНУ Олександра Марцінковська. Наші журналісти також розбирались у тому, чи балотуватиметься на посаду ректора ЗУНУ його нинішній очільник Андрій Крисоватий.

 

Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up