Партнер рубрики Події

Пропонують оформити «єДопомогу»: у поліції попереджають про шахрайську схему

Пропонують оформити «єДопомогу»: у поліції попереджають про шахрайську схему

У головному управлінні національної поліції попереджають, що зловмисники створюють фейкові сайти на яких начебто можна оформити «єДопомогу». Громадяни натрапляють на оголошення у соціальних мережах та переходять за посиланням, а далі – втрачають свої кошти.

У аферу потрапили дві жительки області: 43-річну тернополянку аферисти ошукали на 3000 гривень, а 54-річна мешканка Кременецького району втратила понад 9000 гривень. Потерпілі подали заявку на отримання грошової допомоги. Вони ввели особисті дані та реквізити банківських карток. Після цього відбулося списання грошей з їхніх банківських рахунків. Надалі жінки звернулися за допомогою до правоохоронців.

Дані події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Вкотре працівники поліції нагадують громадянам: будьте більш пильними та проявляйте розсудливість! Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел. Ні в якому разі не розголошуйте пін-код й тризначний номер на звороті картки. Не переходьте за сумнівними посиланнями. Не вводьте реквізити платіжних карток на підозрілих ресурсах.

Відео дня

Читайте також:

На Тернопільщині чоловік перевозив понад 400 кг незаконно виловленої щуки

У Тернополі зупинили водія під дією наркотиків, який порушив ПДР

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Tania Senetela

    Невже люди не розуміють!,яка допомога!в країні ВІЙНА!!!!!!підніміть зад,та і йдіть працювати!

keyboard_arrow_up