Партнер рубрики Події

Пропозицій більше, вартість також змінилася: які квартири здають в оренду у Тернополі (ІНФОГРАФІКИ)

Пропозицій більше, вартість також змінилася: які квартири здають в оренду у Тернополі (ІНФОГРАФІКИ)

Скільки коштує орендувати квартиру у Тернополі? Ми дізналися, яке житло у місті найдешевше. У якому мікрорайоні є більший вибір та який діапазон цін? Скільки квартир має індивідуальне опалення? Дивіться інфографіки!

Орендувати житло у Тернополі наразі не важко. На початку повномасштабного вторгнення росії знайти квартиру у місті було фактично неможливо. Тепер пропозицій вдосталь і ціни змінились. Кількість пропозицій поступово збільшується.

Пропозицій побільшало, ціни – знизили

Ми проаналізували дані найбільшої платформи з продажу та оренди перевіреного житла DOM.RIA. станом на 28 січня та порівняли. Загалом, наразі у Тернополі доступно 1754 квартири, які здають в оренду. Пропозицій побільшало. Станом на 15 листопада минулого року була доступною 1261 квартира.

Вартість також змінилась. Побільшало дешевших пропозицій, а також знизили ціни оренди на деякі квартири. Така ситуація, як ми помітили, фактично у всіх мікрорайонах. Найдешевше житло, яке доступне наразі для оренди, коштує 2000 гривень на місяць. Загалом, недорогу однокімнатну квартиру у Тернополі можна орендувати за 3000–4000 гривень на місяць. Вартість насамперед залежить від наявності ремонту та типу опалення. За індивідуальне опалення доведеться платити більше.

Відео дня

Де найбільше пропозицій

Змінилась кількість пропозицій у різних мікрорайонах. Якщо ще два місяці тому набільше пропозицій було в Центрі, то тепер – на «Дружбі» та «Сонячному». Побільшало квартир, які можна орендувати на «Новому світі», «Оболоня», «Канаді», «Алясці». Тепер є житло для оренди у районі «Промисловий».  

На інфографіці ми зібрали діапазон цін на оренду різних квартир у різних мікрорайонах міста. Дивіться та порівнюйте:

Що пропонують

Серед оголошень – найбільше однокімнатних квартир.

Пропозицій у вторинному житлі значно більше, ніж у новобдовах. Однак вартість квартир з ремонтом у новобудовах може перевищувати 15 000 гривень на місяць і сягає 28 090 ггривень на місяць.

Здебільшого, за оренду недорогих квартир плату просять у гривнях. У новобудовах з ремонтом – у доларах.

Квартир з індивідуальним опаленням, які здають в оренду, найбільше.

Ми порівняли деякі пропозиції у різних мікрорайонах міста.

3000 грн – Оболоня. Однокімнатна квартира. На якій саме вулиці — орендодавець не вказує. У квартирі є бойлер, холодильник, пральна машина, меблі. Опалення централізоване.

4000 грн – Центр. Однокімнатна квартира на вулиці Лисенка. Квартира з індивідуальним опаленням, з ремонтом. Будинок має подвір’я і є місце на авто. Квартира вільна і готова для поселення , але в квартирі нема меблів і холодильника.

5000 грн – Сонячний. Однокімнатна квартина на вулиці Тарнавського. Централізоване опалення, є меблі та побутова техніка. Стіни будинку з цегли.

5500 грн – Центр. Трикімнатна квартира на вулиці Медовій. Всі кімнати окремі, меблі, побутова техніка, централізоване опалення, поблизу будинку ринок, магазини.

8000 грн – Аляска. Двокімнатна квартира на вулиці Василя Симоненка. Кімнати роздільні. Є індивідуальне опалення, меблі, холодильник. Пральну машинку обіцяють довезти. Також не можна з тваринами.

8000 грн – Східний. Трикімнатна квартира з ремонтом, меблями, технікою, централізованим опаленням. Поруч парк, школи, садочки.

11 236 грн – Дружба. Однокімнатна квартира вулиці Миру. З євроремонтом, меблі, техніка, індивідуальним опаленням, сучасний стан, новобудова, перша здача. Ще ніхто не проживав.

13 109 грн – Канада. Однокімнатна квартира на вулиці Коновальця. З сучасним ремонтом. Велика кухня-студія, та окрема спальна кімната. Туалет разом з великою ванною. У квартирі знаходиться уся побутова техніка для зручного проживання.

Більше оголошень дивіться на сайті DOM.RIA.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (20)
  • Іра Бурдяк

    Де такі квартири здаються?
    Потрібна однокімнатна з меблями

    Зоряна Смеречинська reply Іра Бурдяк

    Іра Бурдяк Ulyana Pryemska
  • Степан Яловега

    ....в  перші  дні  війни  ціна   аренди    квартир    взлетіла  в   2.5 ÷  3  рази.....тут  і  патріотизм....і  людяннісь....і  християнські  почуття -  точніше  повна  відсутність  такових....але   щирі  українці....і  слава  Україні....вишиванку   одіньте  або   хрестик  зніміть....патрійоти

    Степан Яловега reply Степан Яловега

    Volodymyr Tarnavskyi ...що  встидно  коли  тебе  гімном  считають...на  що  заслужив -  то  і  маєш...лопнула  ваша  людянність    як  мильна  бульбашка...

    Степан Яловега reply Степан Яловега

    Наталія Романюк ...не  ререкручуйте....99%  людей  нормально  живуть  в  арендованих  квартирах...до  ціни  це  немає  ніякого  відношення...ціни  підняли  жо  того  як  жили....

    Volodymyr Tarnavskyi reply Степан Яловега

    Степан Яловега опудало, давай ти сходиш на три букви і більше не вернешся)

    Степан Яловега reply Степан Яловега

    Volodymyr Tarnavskyi ....не  бреши...ми  цілий  день  дзвонили  з  машини....ціни  зразу  підскочили...хочите  бути  людьми...нєа....не  будете....ніколи

    Volodymyr Tarnavskyi reply Степан Яловега

    Степан Яловега ой піздьож, в нас в Тернополі в перший тиждень-два нормальні ціни були, а потім просто не було квартир вільних. Спекулянти завжди будуть, і триматимуть решту квартир для здачі за найбільшою ціною. В Дніпрі через місяць-два які ціни були на житло? Вінниця чи Черкаси, Хмельницький - всюди ціни взлетіли в рази, а це ж не західна Україна. В Харкові свої своїх евакуювали сім'ями за тарифом пару тисяч доларів за вивіз. Тому не треба тут розповідати які ви прекрасні, а хтось ні...

    Степан Яловега reply Степан Яловега

    Volodymyr Tarnavskyi ....та  ні  ...ми  їхали  25.02.2022  року  з  Дніпра  в   західну  Україну  і  цілий  день  шукали  де  остановитися...в  Дніпрі  і  Запоріжжі   ніхто  житло  не  знімав....на  оборот  звідти  всі  тікали...а   в  західній  Україні  щирі  українці  на  цьому  заробляли...ціни  піднімали...але  слава  Україні  кричали...патрійоти....вашу  мать

    Volodymyr Tarnavskyi reply Степан Яловега

    Степан Яловега всюди росли ціни - від Дніпра до Ужгорода, це від патріотизму не залежить...

    Наталія Романюк reply Степан Яловега

    Степан Яловега при чім тут патріотизм. Якщо ти свиня і привик жити в хліві, то пусти тебе пожити в замок, ти з замку зробиш хлів.

    Наталія Романюк reply Степан Яловега

    Степан Яловега це моя коліжанка, без юридичного оформлення, безкоштовно, тільки комунальні виплати впустила сім'ю переселенців в свою квартиру пожити. Це було на початку війни. В кінці літа вона приїхала додому і від побаченого ,мягко кажучи, була неприємно вражена.

    Степан Яловега reply Степан Яловега

    Наталія Романюк ...не  вигадуйте...то  ви  здавали  без  юридичного  оформлення...і  ще  з  держави....з  армії  гроші  крали -  15%  від  аренди....патрійоти  вашу  мать....гниль

    Наталія Романюк reply Степан Яловега

    Зоя Корчинская люблю порядок і чистоту, а коли твоє житло перетворили в хлів ? Ні війна ,ні біда це не виправдовує. Людина має залишатися людиною, бути вдячною, що їй допомагають.

    Зоя Корчинская reply Степан Яловега

    Наталія Романюк ви дуууже вихована і доброзичлива типу,,українка,,

    Коля Мручок reply Степан Яловега

    Степан Яловега Кожен виживає ,як може

    Наталія Романюк reply Степан Яловега

    Зоя Корчинская в мене якраз все ок , мала розум не здавати своє житло. І як тепер відомо не прогадала з рішенням. Якщо ти ВПО і тебе пустили пожити, то це не означає, що потрібно себе поводити по свински.

    Зоя Корчинская reply Степан Яловега

    Наталія Романюк а по життю,як ви,так і вам повертається

    Наталія Романюк reply Степан Яловега

    Степан Яловега Точно, а ті,що здали свої квартири, після того,як квартиранти з'їхали , не знали як підступити до тієї квартири ,чи викидати все доразу ,чи ще щось можна зремонтвати.

    Arkady Rudnik reply Степан Яловега

    Степан Яловега Ага. І ще з тваринами не хотіли здавати. Опозорився тоді Тернопіль по повній.

keyboard_arrow_up