Партнер рубрики Події

Хресну ходу прихильників моспатріархату заборонили на території Тернопільщини

Хресну ходу прихильників моспатріархату заборонили на території Тернопільщини
  • Починаючи з 19 серпня, представники Української Православної Церкви (московського патріархату) планують здійснити хресну ходу з Хмельниччини до Свято-Успенської Почаївської Лаври.
  • Однак, під час Ради оборони області 11 серпня хресну ходу заборонили.

Про це під час брифінгу повідомив начальник Тернопільської ОВА Володимир Труш.

– Віряни будуть швидше за все здійснювати ходу з території Хмельницької області, через Тернопільщину, до Почаєва. Заслухавши військових, СБУ, Нацполіцію, а також коменданта області, ми прийняли рішення щодо заборони такого дійства – ходи, на території області, – сказав Володимир Труш.

Його підтримав й очільник Головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергій Зюбаненко, зазначивши, що пріоритет поліції №1– це безпека громадян в області та місті.

Відео дня

– Ми проаналізували аналогічні масові заходи, які проходили в області у цьому році і у минулих роках, та дійшли до висновку, що даний захід, який напевно буде проведений у Почаєві – несе небезпеку. Можуть бути порушення громадського порядку, провокації нашого ворога, які потім росіяни використають у своїх ЗМІ для пропаганди. Тому вважаємо недоцільним проведення такого заходу. Ми поважаємо віросповідання вірян і їхню позицію, але йде війна, є інформація щодо провокацій, тому будемо робити все можливе, щоб дана хода не була проведена, – наголосив він.

Також, за словами Сергія Зюбаненка, поліція в області буде працювати у посиленому режимі.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (59)
  • Ростислав Гарасимчук

  • Світлана Василюк

    ми категорично ПРОТИ!!!Хай навіки вийдуть з нашоїПочаївської лаври.
  • Yuriy Mytnyk

    Хай би собі йшли, прийдуть і потім розійдуться, а так стільки криків і смороду буде
  • Нестор Яремій

    Правельно

keyboard_arrow_up