Простими словами про те, як подати показники лічильників через додатки, сайти, банки чи месенджери. ІНСТРУКЦІЯ

Простими словами про те, як подати показники лічильників через додатки, сайти, банки чи месенджери. ІНСТРУКЦІЯ
  • Подавати показники лічильників для правильного нарахування плати за комуналку потрібно щомісяця. Для цього потрібно витратити чимало часу та нервів.
  • Ми продовжуємо серію публікацій «Простими словами про». Цього разу ми розповімо вам ро нові способи дистанційно подати показники лічильників за кілька хвилин.

Чимало людей продовжують ходити до абонентських відділів комунальних підприємств, щоб подати показники лічильників. Зазвичай це люди старшого віку. Однак краще уникати черг, тим паче в період пандемії. Якщо ваші батьки, бабуся чи дідусь вміє користуватись месенджером Viber – вони зможуть робити це самі. Можна скористатись спеціальним ботом, встановити додаток чи робити це онлайн. Або ж ви можете робити це самі.

Показники за воду

Щоб подати показники за воду є кілька різних способів. Перший і напевно найпростіший – зробити це прямо на сайті підприємства. Для цього перейдіть за посиланням http://www.vodokanal.te.ua/oll-pokazniki/podacha-pokaznikiv-kvartirnih-lichilnikiv.

Далі – вводимо інформацію у відповідні форми. Треба вказати номер вашого рахунку, номер лічильника, показник. Також треба ввести вашу електронну адресу для зворотнього зв’язку та код перевірки (ввести цифри у відповідне поле з картинки. Тиснемо «Відправити дані» і все готово.

Відео дня

Новинка – мобільний додаток «Тернопільводоканалу». Він допомагає не лише подавати показники, а і перевіряти історію показників, оплатити послуги, дивитись історію оплати, отримувати актуальну інформацію за вашим рахунком.

Завантажити додаток можна за допомогою QR-коду. Є для систем Android та IOS. Перевага програми – невеликий її розмір та простий інтерфейс.

Далі все інтуїтивно зрозуміло – потрібно виконати реєстрацію. Спершу вводимо номер телефону, код підтвердження, який надійде в СМС, придумуємо та вводимо ваш пароль. Коли ви виконаєте реєстрацію – потрібно буде ввести номер вашого рахунку і тоді вам відкриється доступ до оплати комуналки та подачі показників.

Третій спосіб онлайн – подати показники через Телеграм чи Вайбер. Це зробити можна за допомогою Сіті-бота «Назара». Скануємо код – відкривається бот.

А далі все просто – треба лише натискати кнопки, що саме вам потрібно. В нашому випадку треба натиснути «Довідка», потім – «Показники лічильника». Далі вводимо ваш рахунок, номер лічильника та показник.

Показники за газ

Подати показники онлайн можна кількома способами. За посиланням http://tmgaz.te.ua/indicators переходимо у відповідний розділ «Тернопільміськгазу». Там вводимо необхідну інформацію про абонента, рахунок, номер лічильника та показник. Додаємо контактну інформацію і тиснемо «відправити».

Але краще зареєструвати свій особистий кабінет https://gasolina-online.com/cabinet/login Це буде більш надійно, оскільки там ви будете бачити інформацію про надані показники.

Через Viber подати показник не вдасться, але можна дізнатись про стан нарахувань та отримати роз’яснення. Номер телефону Viber +380961042104.

Показники за електроенергію

З електроенергією все також просто – потрібно перейти на сторінку подачі показників http://counter.toe.com.ua/. Далі заповнюємо поля. Обираємо ваш РЕМ, вводимо ваше прізвище, особовий рахунок, тип лічильника. Показник та дату зняття показника. Контактну інформацію (пошту чи телефон) вписувати не обов’язково, але краще це зробити.

Натискаємо «Я не робот» і клікаємо на кнопку «Занести».

Також з’явилась функція подачі показників через месенджері – Telegram або Viber.

Спершу треба перейти до бота у телеграмі чи вайбері – кому як зручно.  Для передачі показів треба натиснути пункт меню «Передача показів» та керуватися підказками Viber-чату. Аби передати показник треба знати номер свого особового рахунку, який зазначається у платіжних документах (виставлених рахунках).

Аби передати показник через «Телеграм» також треба знати номер свого особового рахунку, який зазначається у платіжних документах (виставлених рахунках).

Чи можна все «одним махом»?

А чи можна зробити все на одному ресурсі? Тепер і така можливість є. Зробити це можна за допомогою «Приват24». Бути користувачем банку не обов’язково. Даний ресурс дозволяє будь-кому сплачувати заборгованість за все одним платежем та подавати показники лічильника.

Переходимо за посиланням - https://next.privat24.ua/payments/form/{"token":"645dac5715fc2e7d6cb75aa9ea4ee8d8"} і вводимо пошукові реквізити. Найпростіше це зробити через «Пошук за адресою». Обираємо район, місто, вулицю, будинок та квартиру. Ми отримуємо інформацію по заборгованості, яку можна сплатити. Справа ми також бачимо «Подати показники лічильника» біля відповідних обслуговуючих організацій. Там ми вносимо інформацію про ваш лічильник, нові показники і готово. Не потрібно переходитити на різні ресурси.

А як ви подаєте показники лічильників? Пишіть в коментарях чи не виникає проблем з подачею онлайн!  

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (15)
  • Nadiia Vovk Vovk

    Ви немаете чим займатися???Сраки гріете у теплих кабінетах..Е люди ,які не мають телефонів...Колись всі показники приносили і все було ок. А тепер все винен компютер.ПОДАЕШ ПОКАЗНИК І ПОТРІБНО КОНТРОЛЮВАТИ ...БО ЗАВЖДИ ПОМИЛЯЮТЬСЯ...

    Наталя Кернична reply Nadiia Vovk Vovk

    Nadiia Vovk Vovk до вашого відома в моєму кабінеті +13 відключили опалення в березні, ія чомусь не маю проблем з показниками вже років з п'ять, треба правильно подавати, приносити можуть ті. що не мають телефона, але це 10%
  • Наталія Хомишин

    То все лірика...щораз у різний час є проблеми з подачею показників онлайн,як наслідок бардак з нарахуваннями,то як мінімум. ..для людей старшого віку,то взагалі велика проблема

    Наталя Кернична reply Наталія Хомишин

    Наталія Хомишин погоджуюсь з вами, що для людей старшого віку це проблема, але у старших є діти, внуки, сусіди, можуть допомогти, про нарахування кожна служба зобов'язана роз'яснити людині, що її цікавить
  • Світлана Світлана

    Подаю показники подачею в скриньки і квитанції ощад і зразу трохи оплачую,в результаті в наступній квитанції приходить що показник "0" а самі цифри в квитанції на оплату завищені до 10 кубів води,газу і світла також,коли завдала запитання інспектору яка ходила то відповідь вбила "певно всі карточки не повитягали,тому так собі написали".

    Наталя Кернична reply Світлана Світлана

    Світлана Світлана користуйтесь системою EPS і все буде в порядку
  • Ніна Швед

    А хто не має такого крутого телефону та знаходяться за межами країни...?

    Ніна Швед reply Ніна Швед

    Ната Кернична так як є добрі люди... не всі ж такі як ви

    Наталя Кернична reply Ніна Швед

    Ніна Швед як ви пишете у ФБ, якщо не маєте ні крутого телефону, ні комп'ютера ?

    Ніна Швед reply Ніна Швед

    Ната Кернична ні, але ніко нічого та ніколи....

    Наталя Кернична reply Ніна Швед

    Ніна Швед можу подавати за вас ваші показники, це ж треба ті самі подавати? у вашому житлі ніхто не проживає?

    Ніна Швед reply Ніна Швед

    Ната Кернична не має компютера....

    Наталя Кернична reply Ніна Швед

    Ніна Швед я все роблю через комп'ютер

keyboard_arrow_up