Партнер рубрики Події

Протистояння «екоготелю»: в суду є нові докази

Протистояння «екоготелю»:  в суду є нові докази
  • Історія протистояння небайдужих тернополян та тих, хто хоче забудувати територію, що колись була парком Нацвідродження, триває декілька років.
  • Від протистояння біля будівельного майданчику, активісти перейшли в судову площину. Там, схоже, успіхи кращі.
  • Останнє підготовче засідання у справі в міськрайонному суді відбулося 18 липня. 

Мова про будівництво так званого «екоготелю», який згодом охрестили «академією футболу». Ділянку, нагадаємо, виділили в 2012 році комунальному підприємству «Тернопільбудінвестзамовник». Згодом КП уклало інвестиційну угоду. Почались підготовчі та будівельні роботи. Вся виділена територія – 60 сотих. Половина зайнята асфальтованою ділянкою, а ось решта – деревами. Всю цю територію, до 2012 року (саме тоді міська рада затвердила межі парку - авт) тернополяни вважали частиною парку. Активістів та небайдужих містян, у всій  історії обурювали дві обставини: обхід земельного аукціону та загроза зеленій зоні. Протистояти забудові було важко бо ж територію охороняли десятки ті тушок, а правоохоронці на це «закривали очі». Саме тому, зараз, тернополяни покладають надії на суд.

- Є дві паралельних справи, - розповідає позивач та одна з організаторів протистояння Юлія Мамчак. – В адміністративному позові ми скасовуємо містобудівні умови та обмеження забудови території, а також декларацію на початок будівельних робіт. В цивільному позові ми хочемо добитись знесення будівництва. Воно суперечить цільовому призначенню земельної ділянки, а також є порушення  в самому проекті землеустрою відведення землі. І це вже не припущення, а встановлений факт.

Цей факт встановили столичні фахівці під час експертизи призначеною в адмінсуді. В документі експерти зазначили, що об’єкт, який зараз на стадії будівництва – зовсім не те, що може бути на землі. Цей «козир», переконані прихильники збереження парку, може допомогти отримати законне рішення на знесення об’єкту. Судове засідання щодо знесення призначене на 22 серпня 15.30 в міськрайонному суді.

Відео дня

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (4)
  • Олеся Лт

    Дивує те, що будувати немає більше де? Якого милого в парк пхатися? Збудуйте навпроти якщо так на природу хочеться. Нашим багатіям взагалі кришу зносить

    Андрій Петришин reply Олеся Лт

    Олеся Лт, дах їм зносить від безнаказаності,
  • Ната Ли

    Дуже сподіваюсь,що суд буде на боці правди !!!А правда пооягає у тому,що паркова зона,це є паркова зона!!!Легені міста!
  • Герасимчук Ростислав

    Судячи з останніх подій в нашій країні суди тепер неадекватні
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
08:00 Передплатіть газету «RIA плюс» на 2024 рік — Укрпошта проводить пільгову акцію на передплату онлайн 21:45 Понад 9 тисяч випускників зареєструвалося на Тернопільщині для участі в основній сесії мультитесту 21:00 Сходи зробили нові, а тротуар в суцільних вибоїнах: хто і за скільки проводить ремонт на Дружбі 20:00 Майстриня зі Збаража створює обереги для військових за традиціями січового стрілецтва та вояків УПА Від читача 14:48 «Клітини мозку» - дебютна персональна виставка Марії Панасюк 19:20 9 травня в мікрорайоні «Березовиця» не буде води 19:03 За майже місяць так і не знайшли чоловіків у формі, які побили тернополянина в супермаркеті 18:45 На Тернопільщині прогнозують заморозки 18:02 Унікальні ікони середини ХІХ століття отримав в подарунок музей на Тернопільщині photo_camera 17:00 Керівника однієї з амбулаторій сімейної медицини підозрюють у підробці документів 16:00 До Дня міста «Алея зірок» у Тернополі поповниться новою зіркою 15:31 Є дефіцит потужності — на Тернопільщині 8 травня обмежать споживання електрики для підприємств 15:00 У Тернополі зміниться тариф на паркування 14:40 Робота в Тернополі: Актуальні вакансії тижня, оновлено 8 травня 14:10 Тернопіль прощається з батьком трьох дітей Петром Воробцем, який загинув на фронті 4 травня 13:55 Рада проголосувала за продовження дії воєнного стану та загальної мобілізації в Україні 13:30 Помер потерпілий у ДТП з молоковозом у Почаєві 13:02 Міську дитячу лікарню «розполовинили». Хто керуватиме і що буде з персоналом і малими пацієнтами? 12:25 8 травня можливі відключення електроенергії по всій Україні — Укренерго 11:40 На бульварі Шевченка матері загиблих воїнів висадять квіти у пам’ять про полеглих синів photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up