Партнер рубрики Події

Противники торф’яних котелень погрожують вийти на пішохідні переходи. Кажуть, місто стане

Противники торф’яних котелень погрожують вийти на пішохідні переходи. Кажуть, місто стане
  • Акцію на пішохідних переходах та прес-конференцію з трансляцією київськими ЗМІ обіцяють владі влаштувати тернопільські активісти – противники будівництва торф’яних котелень.
  • Аби не дійшло до цього, активісти просять таки зареєструвати проект, створений на основі громадських слухань про заборону торф’яних котелень і розглянути його на сесії.



Таку заяву озвучила тернопільська активістка Юлія Мамчак на сесії міськради 15 грудня. Тернополянка свій виступ розпочала із запитання до депутатів та голови про те, хто ж насправді керує містом – вони чи керівник КП «Тернопільміськтеплокомуненерго». Адже, попри прийняте рішення у Тернополі про  заборону будівництва будь-яких котелень без повного пакету дозволів, той заявив, що будував і будуватиме котельні. Окрім того,  активістка нагадала, що влада проігнорувала  проект, складений на основі громадських слухань про заборону торф’яних котелень.


-  Повірте, ми не клоуни. Ми не будемо більше бігати, - каже вона. -  Внесіть те, що ви маєте внести. Попереджаємо вас,  як мешканці Тернополя – якщо на наступну сесію не буде внесений проект, створений  на основі громадських слухань, як  того вимагає законодавство і статут про громадські слухання у місті Тернополі, ми застосуємо радикальні методи впливу. Ми зробимо мирну акцію на пішохідних переходах  біля найбільших котелень на торфі. Місто просто встане.

Також зауважимо, що після Нового року в Києві ми організуємо прес-конференцію з темою торф’яного опалення у місті Тернополі. Оскільки ця тема для України нова, показати погодились всі національні канали. Ми попереджаємо, що ми оголосимо прізвища і партійну приналежність всіх, хто  в Тернополі не зупинив торф’яний геноцид.  

Відео дня


На завершення тернополянка попросила не доводити людей і закінчити все з тим питанням там, де воно і почалось – у сесійній залі.


- Ми не хочемо, щоб про Тернопіль негативно говорили по всій Україні, - каже вона. - Ви не лишаєте нам вибору.


Виступити  на сесії  з питанням про торф’яні котельні хотіли й інші  активісти-противники будівництва, але таку можливість отримали не всі. Голова не дав, а депутати-свободівці підтакували. Мовляв, не вистачає часу для всіх. Окрім того, не обійшлось і без в’їдливих коментарів в сторону активістів як від голови, так і його партійних побратимів. 


 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up