Протягом місяця поліцейські виявили 18 випадків незаконного зберігання зброї на Тернопільщині

Протягом місяця поліцейські виявили 18 випадків незаконного зберігання зброї на Тернопільщині

Лише за місяць поліцейські вилучили у жителів Тернопільщини пістолет-кулемет, нарізний револьвер, саморобну вогнепальну зброю, дві гранати, 300 грамів вибухової речовини та понад дві сотні набоїв.

В області тривають профілактичні заходи з виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових матеріалів.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області.

Майже упродовж місяця з незаконного обігу правоохоронці вилучили: пістолет-кулемет, нарізний револьвер, саморобну вогнепальну зброю, дві гранати, 300 грамів вибухової речовини, понад дві сотні набоїв.

Відео дня

Предмети з обмеженим обігом направили на експертизу до Тернопільського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру.

За виявленими фактами поліцейські розпочали 18 кримінальних проваджень за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці встановлюють шляхи надходження небезпечних предметів на територію області та нагадують, що особам, які незаконно зберігають зброю і вибухівку, загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

До слова, 13 жовтня працівники Територіального управління #ДБР Львова повідомили колишньому заступнику начальника податкової Тернопільщини про підозру в незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових патронів, а також у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди та опорі працівникові правоохоронного органу.

 Читайте також:

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Budii Yaroslav

    Щось дуже мало🤬

keyboard_arrow_up