Ексзаступнику начальника податкової Тернопільщини, якого затримали на хабарі, змінили підозру

Ексзаступнику начальника податкової Тернопільщини, якого затримали на хабарі, змінили підозру

Податківець відповідатиме ще й за незаконне зберігання боєприпасів.

13 жовтня працівники Територіального управління #ДБР Львова повідомили колишньому заступнику начальника податкової Тернопільщини про підозру в незаконному придбанні, носінні та зберіганні бойових патронів (ч. 1 ст. 263 КК України) а також у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди та опорі працівникові правоохоронного органу (ч. 3 ст. 368, ч. 2 ст. 342 КК України)

Про це повідомляє Теруправління ДБР у Львові.

Відео дня

Як встановило слідство, посадовець налагодив злочинну схему збагачення. Він вніс місцеве підприємство до списку ризикових платників податків і вимагав від його власника 5 тис. доларів США за те, щоб виключити його з цього переліку. 

Під час затримання посадовець чинив опір працівникам ДБР і намагався втекти, травмувавши одного з правоохоронців. Втікаючи від працівників бюро чоловік намагався позбутися хабаря – викинувши гроші через вікно власної автівки. Згодом посадовця затримали.

Під час обшуків в помешканні податківця вилучили гроші, старовинні монети, зброю а також бойові припаси, які він зберігав без передбачених законом дозволів.

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному — тримання під вартою з можливістю внесення застави, яку він сплатив.

Також з 1 вересня звільнений з посади в податкових органах.

Нагадаємо, у вересні ми повідомляли, що заступник начальника тернопільської податкової Сергій Бабій вийшов під заставу. 1 вересня йому обрали міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з правою внесення застави 1 млн 40 тис грн. Він з електронним браслетом на волі.

Читайте також

Чинив опір і намагався втекти: подробиці затримання заступника начальника податкової Тернопільщини

Посадовцю податкової служби Тернопільщини, якого затримали на хабарі, обрали запобіжний захід

Заступник податкової Сергій Бабій та брати-Козаки вийшли під заставу

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up