Провізор помилилася: у "Соціальній аптеці" чоловікові один флакон ліків продали за ціною десяти

Провізор помилилася: у "Соціальній аптеці" чоловікові один флакон ліків продали за ціною десяти
  • Про неприємну ситуацію, яка трапилася в соціальній аптеці №7 на просп. С. Бандери, 72 у редакцію "20 хвилин" повідомив Василь Николишин. 
  • Чоловік заплатив за ліки 289,95 грн замість 29 грн. У ситуації розібралися і кошти покупцю повернуть.
  • Що робити в таких випадках і куди скаржитися, якщо ціни на ліки в соціальних аптеках значно вищі, ніж мають бути, розповіли у "Держпродспоживслужбі".

- Моєму батькові зробили досить важку операцію, не хочу вдаватись в подробиці, але післяопераційне лікування вимагає значної кількості медикаментів, ціна яких в сукупності тисячі гривень, що для нашої сім'ї є великими витратами. Та благо, родичі і друзі допомагають, - пише Василь Николишин. - Так от, коли нам виписали перший після операційний рецепт, я дуже поспішав, щоб купити все потрібне і принести в лікарню. На жаль, не всі необхідні медикаменти були в одній аптеці. Тому ходив по кількох аптеках. Одна з них - "Соціальна аптека", на просп. Ст. Бандери, 72. 

Чоловік купував "Стерофундин 500мл". У вказаній аптеці ці ліки продали за ціною 289,95 грн. Пан Василь каже, що препарат купував вперше, тому не звернув увагу на ціну. 

- Та в них був тільки один флакон, а мені було потрібно два, тож я забіг ще в одну аптеку і докупив потрібний препарат, - продовжує чоловік. -  І лиш наступного дня я, переглядаючи чеки, звернув увагу, що в іншій аптеці "Стерофундин" коштує 31 гривню 25 копійок. Різниця майже в 10 разів. Я ще перевірив ціну препарату на сайті tabletki.ua: там вартість - 290 гривень за 10 таких розчинів.

Відео дня

Чоловік повернувся в аптеку і показав чеки дівчині-фармацевту. Вона сказала, що у них така ціна.

- І мої аргументи, що таких цін немає, що в соціальній аптеці ціни не можуть бути в десять разів вищими, ніж в інших аптеках її не цікавили, - пише чоловік. -  Єдине, що викликало хоч якусь реакцію, це те що я пригрозив поліцією. І те, що в них в аптеці є камера відеоспостереження, запис з якої може бути доказом того, що і в якій кількості мені продали. Хотілось би вірити, що це помилка. Та байдужість тієї дівчини чомусь наштовхує на думку, що не все так просто.

Як повідомив журналістці "20 хвилин" власник аптеки та спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, в ситуації розібралися: це була помилка провізора. Чоловіку уже повідомили, куди йому звернутися, щоб повернути кошти. 

- Ми зв'язувалися із власником аптеки і він каже, що це ціна за десять упаковок, а провізор не розібралася, - коментує прес-секретар держспоживслужби Наталія Гресько. - Чоловікові потрібно підійти на офіс аптеки, взяти з собою чеки і йому повернуть гроші. Взагалі, в таких ситуаціях люди пишуть скарги в наше управління. Але буває, що вдається владнати конфлікт, як у цій ситуації, і всі сторони порозумілися. Якщо ж ні, тоді ми на основі скарги виходимо на перевірку. 

За словами пані Гресько, "Держпродспоживслужба" регулює лише ціни на ті ліки, які входять до списку урядової програми "Доступні ліки". Перелік ліків, які входять у програму тут. 

- У програмі прописано, яка може бути надбавка на медикаменти у аптеках, - каже Наталія Гресько. - Якщо вона перевищує норму, тоді наші спеціалісти мають право виходити на перевірку. Ми це все моніторимо. Телефон гарячої лінії управління 52-10-10.

Якщо ж вам продали неякісні ліки, то слід звертатися у Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області. 

- Покупець завжди має мати чек. На упаковку з ліками потрібно дивитися відразу у аптеці, на терміни придатності, - каже в.о. керівника Держслужби Тарас Пронів. - Якщо щось не так, то відразу на місці можна повернути, не купуючи. Якщо все таки купили, почали приймати ліки і людина бачить, що якась не така дія, то потрібно з чеком прийти до нас. У нас є лабораторія і ми проводимо аналіз. Бо повернути ліки можна лише неналежної якості, тому потрібні аналізи. 

Адреса Держслужби  з лікарських засобів та контролю за наркотиками у Тернопільській області - вул. Бродівська, 5. Контактні телефони 25-08-59  та 52-67-57. 

Нагадаємо, що з 1 січня 2019-ого року набув чинності Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів". 

Ввечері 11 березня Василь Николишин повідомив журналістці,  що гроші йому уже повернули. Та подякував за допомогу. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Yura Yura

    помімо того ще замість ліків купуєш крейду...

    Marcus Aurelius reply Yura Yura

    Тут, в Україні, дуже сприятливий клімат для цього бізнесу (мінімальний нагляд зі сторони конролюючих органів). В західній Європі по оцінках ВООЗ  біля 5-8% підроблених ліків,  в нас 15-35%. Розпізнати де була виготовлена підробка - провести цілу слідчо-оперативну роботу,  відрізнити підробку від оригіналу звич. покупець не здатен ніяк, якісна 1:1 упаковка і блістер.
  • Дмитро

    Так вигнати нафіг такого провізора,якби чоловік не побачив різниці в чекає,то що хтось би його шукав щоб гроші віддати?Чорта з два,і цей :прийом:у них часто вживається ,всі хочуть грошей :на халяву:просто треба все перевіряти,до копійки,не тому що жадібний,а тому що це мої ЗАРОБЛЕНІ гроші,і я не хочу їх комусь просто дарувати.
  • Ксюша Медвідь

    Я сама працюю в аптеці і це не навмисно робиться. Програма налаштована так , що якщо штрихуєш упаковку вона ціла в чек і попадає. А кількість вже потрібно вводити від руки і коли цей момент пропустити таке буває, навіть якщо цього ти і не хотів

    Marcus Aurelius reply Ксюша Медвідь

    "не навмисно" - так воно у всіх виходить. Скоїв дтп покалічив людей - не навмисно, вбив людину - не навмисно, ітд.
  • Кобра

    Та ті соц аптеки то розвод для лохів, я часто потрапляю в лікарню то знаю що кажу.Не видіться на це
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
16:00 Нові катальпи біля парку «Сопільче»: як виглядають? (ФОТО ДНЯ) photo_camera 15:00 Зеленський увів в дію рішення РНБО щодо обмеження роботи онлайн-казино 14:09 Пожежа у Тернополі — стовп чорного диму бачили з різних мікрорайонів міста. Подробиці 14:00 У Тернополі презентували фільм «Вовк. Страху нема» — екранізовану історію відваги воїнів ЗСУ Від читача 22:30 В новому мікрорайоні "Північний" жителі кількох будинків можуть залишитись без під'їзної дороги 12:55 У полі на Бучаччині знайшли мертвою зниклу 72-річну жінку 11:25 ДТП поблизу Тернопільської митниці – на дорозі не розминулись два авто 11:00 Для дачників в Тернополі курсуватимуть спеціальні маршрутки (ГРАФІК) 10:02 По всій країні розшукують двох чоловіків, які розстріляли поліцейських на Вінниччині 10:00 Синоптики попереджають про заморозки у вихідні на Тернопільщині 09:01 Рум’яні пиріжки: як приготувати смачні та пишні смаколики без дріжджів на кефірі 22:01 Прикрашає тарілки тернопільською вишивкою та архітектурою: історія майстрині Софії Демків 21:00 У ДТП на Тернопільщині постраждали п'ятеро людей 20:01 Поранений, але незламний: історія воїна-лісівника з Тернопільщини, який готується до протезування photo_camera 19:00 Жінки на керівних і бойових посадах в армії: що про це думають тернополяни? (ОПИТУВАННЯ) play_circle_filled 18:00 У Тернополі має запрацювати креативний простір OPEN SPACE 17:01 У центрі Тернополя квітне магнолія (ФОТО ДНЯ) photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up