Партнер рубрики Події

Пункти Незламності з'являться у «Дії»: їх можна буде знайти та оцінити

Пункти Незламності з'являться у «Дії»: їх можна буде знайти та оцінити

Кабінет міністрів України вніс зміни до Порядку організації та функціонування Пунктів Незламності.

Відтепер їх можна буде знайти та оцінити у застосунку «Дії», а також залишити свій відгук.

Про це повідомляє РБК-Україна.

«Врегульовано механізм відображення інформації про Пункти Незламності засобами порталу «Дія», зокрема з використанням мобільного додатка «Дії» на інтерактивній мапі з відображенням інформації про них та фотографіями (за наявності)», — повідомив Мельничук.

Відео дня

Також у «Дії» з'явиться можливість залишати відгуки та пропозиції та здійснювати оцінювання стану та функціонування Пунктів Незламності.

Внесення та актуалізації інформації про Пункти Незламності, опрацювання відгуків і пропозицій будуть здійснюватися уповноваженими представниками обласних військових адміністрацій, у столиці — КМДА.

Що таке Пункт Незламності

Пункти Незламності запустили в Україні минулого року через постійні російські удари по енергетичній інфраструктурі. У таких місцях кожен українець міг отримати доступ до електроенергії, зігрітися, скористатися доступом до Інтернету і не тільки.

Довідка
У Тернопільській області є 406 Пунктів Незламності. Станом на 5 жовтня за інформацією ТОВА, працюють 158. Ще 238 Пунктів Незламності перебувають у статусі «Готові до відкриття» та у разі блекауту розпочнуть свою роботу протягом 1 години.

Нагадаємо, 12 жовтня у Тернополі відбулися навчання для підвищення рівня готовності екстрених служб та органів управління, евакуації людей у випадку критичної ситуації: відсутності електроенергії, газу та мінусової температури повітря. Цього разу служби відпрацьовували ситуацію на бульварі Симона Петлюри, 10 та вулиці Василя Стуса, 2. Після оповіщення надзвичайної ситуації, розпочали алгоритм дій у разі надзвичайної ситуації: злив води зі всіх мереж у цих житлових будинках та провели навчальну евакуацію жителів. Розмістили їх у пункті незламності та у Тернопільській загальноосвітній школі №22. 

 

Читайте також:

У Тернополі відбулися навчання, як діяти при блекауті (РЕПОРТАЖ)

У Тернополі діє Інтерактивна карта «Пунктів обігріву»

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up