Партнер рубрики Події

П’ять тисяч готових паспортів чекають у підрозділах міграційної служби: заберіть свої документи!

П’ять тисяч готових паспортів чекають у підрозділах міграційної служби: заберіть свої документи!
  • Оформлені документи до закінчення військового стану зберігатимуться без обмеження строку.
  • Українці, які перебувають за кордоном, можуть замовити пересилку документів з України в країну їх перебування.

За час війни у підрозділах міграційної служби області накопичилося понад 5 тисяч готових паспортів, повідомила «20 хвилин» речниця управління міграційної служби в області Ірина Бойко.

— У підрозділах міграційної служби області на даний час очікують видачі понад 2 тисячі паспортів громадянина України  у формі ID-картки та більше 3 тисяч закордонних паспортів, — каже речниця. — Законодавством передбачено зберігання готових паспортів у підрозділах міграційної служби за місцем подання заяви на оформлення документа впродовж двох років, із можливістю продовжити термін зберігання до трьох років.

Можуть переслати за кордон

Однак власників, які з тих чи інших причин під час військового стану не змогли отримати свої готові паспорти, можемо заспокоїти — оформлені документи до закінчення військового стану зберігатимуться без обмеження строку.

Відео дня

— Разом з тим краян, які перебувають на території України, просимо за можливості особисто звернутися в підрозділи міграційної служби для отримання готових документів, — каже Ірина Бойко.  

Українці, які перебувають за кордоном, можуть замовити пересилку документів з України в країну їх перебування, повідомили у міграційній службі.  Постановою Кабінету Міністрів України №1220 від 28 жовтня 2022, у період дії воєнного стану органам дипломатичної служби та органам Державної міграційної служби дозволено пересилати паспорти громадянина України для виїзду за кордон та паспорти громадянина України у формі ID-картки.

 

Як переслати і скільки це коштує?

Для того, щоб замовити пересилання закордонного паспорта або ID-картки, необхідно особисто звернутися до дипломатичної установи України чи філію ДП «Документ» за кордоном та подати наступні документи:

— заяву про доставку закордонного паспорта або ID-картки;

— оригінал та копія першої сторінки паспорта громадянина України для виїзду за кордон або оригінал та копія першої, другої сторінки паспорта громадянина України чи паспорта громадянина України у формі ID-картки;

— оригінал та копія свідоцтва про народження дитини (у разі якщо пересилається Закордонний паспорт або ID-картка дитини);

— оригінал та копія документа, що посвідчує особу законного представника, та документ, що підтверджує повноваження особи як законного представника (у разі подання документів законним представником, а не батьками);

— квитанцію про сплату послуг з доставки закордонного паспорта або ID-картки міжнародним експрес-відправленням (уразі замовлення доставки службою міжнародної кур’єрської доставки «DHL International Україна».

— Пересилання документів дипломатичною поштою здійснюється безкоштовно, — зазначила Ірина Бойко. — У заяві потрібно зазначити повну офіційну назву відповідного підрозділу міграційної служби, де був оформлений і зараз знаходиться документ, а також дату оформлення.

 

Довідка

Статус оформлення паспорта можна перевірити за допомогою відповідного онлайн сервісу на офіційному сайті ДМС https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up