Партнер рубрики Події

Радію, що цим можна подякувати воїнам: як діти в Озерній допомагають ЗСУ

Радію, що цим можна подякувати воїнам: як діти в Озерній допомагають ЗСУ

У селі Озерна, що на Тернопільщині, діти навчаються плести браслети, щоб продати їх, а виручені кошти передати для допомоги ЗСУ.

З 18 липня у селі Озерна розпочались майстер-класи для дітей, на яких вони плетуть браслети для допомоги нашим воїнам. 

 – На правду ідея на рахунок майстер-класу виникла дуже спонтанно, але просто дуже хотілось якось подякувати нашим захисникам за змогу зараз весело проводити час з дітьми, жертвуючи своїм життям, – розповідає організаторка майстер-класу Соломія Любачівська.

Відео дня
v class="video-block">

Починаючи з першого дня, до майстер-класу долучається дедалі більше дітей, які хочуть навчатись та пробувати плести ці браслети. Кожен вкладає усі свої сили аби браслет вийшов якомога кращим.

– Попри усю складність, діти з великим захопленням долучаються до справи, бо всі вони знають, що кошти за браслети, які вони виготовляють, підуть на потреби ЗСУ, – каже Соломія Любачівська.

Щодня організатори придумують для дітей цікаві ідеї для плетіння браслетів із різних матеріалів. Спершу пробували із ниток, а потім із стрічок, щоб додавати різноманіття у кожен день. 

 – Плести браслети дуже цікаве заняття, але й не таке просте, як здається на перший погляд, – додає Соломія. – Цікаво спостерігати, як діти потім ще навчають аніматорів плести такі браслети.

Загалом майстер-клас щодня проходить досить результативно. За два дні діти змогли сплести уже понад 60 різних браслетів.

– Сподіваємось, що з цих виробів ми зможемо отримати певну суму, щоб допомогти нашим захисникам та цим самим подякувати за можливість зустрічати тихий та мирний світанок, – каже Соломія. 

Упродовж семи днів діти плестимуть браслети, а в неділю продадуть їх на ярмарку та цим самим зможуть зробити потрібну справу, адже кожна гривня є важлива. 

Автор Тетяна Бакай

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up