Як почувається завідувачка садочка, яку порізав двірник. Кажуть, нічого дивного за ним раніше не помічали

Як почувається завідувачка садочка, яку порізав двірник. Кажуть, нічого дивного за ним раніше не помічали
  • Напад на завідувачку вчинив працівник дитячого садочка. Про це повідомили у пресслужбі поліції. 
  • В управлінні освіти кажуть, що проводять внутрішнє розслідування, а скарг на роботу чоловіка раніше не було. 
  • Як почувається завідувачка та яке покарання загрожує нападнику, читайте у матеріалі. 

- 19 травня близько обідньої пори на лінію 102 надійшло повідомлення про те, що в одному з дошкільних закладів Тернополя  вчиняється замах на вбивство жінки, - розповіла слідчий слідчого управління ГУНП в Тернопільській області Андріана Слободян.- Виїхавши на місце події, правоохоронці встановили, що ножові поранення завідуючій закладом наніс її підлеглий - 62-річний тернополянин. 

Зі слів потерпілої, чоловік віднедавна працює двірником у дошкільному закладі. До своїх обов’язків ставився сумлінно. Це підтверджують й жителі сусідніх будинків, кажуть, чоловік справді підтримував порядок на території дитсадка.

Як почувається потерпіла 

Як вдалось з'ясувати журналістам "20 хвилин", інцидент трапився у ДНЗ №30. 

Відео дня

- 19 травня на гарячу лінію "103" надійшов дзвінок про поранення жінки, - повідомила заступник директора з медичної роботи Центру екстреної медичної допомоги Ганна Мончак. - Потерпілу із колото-різаною раною губи, колото-різаною раною шиї доставили в Університетську лікарню. 

На момент виклику бригати стан жінки був середньої важкості. 

У пресслужбі Тернопільської обласної університетської лікарнів розповіли, що зараз пацієнтка перебуває у відділенні стоматологічної хірургії. Стан її задовільний. 

- Жінку прооперували у день поступлення, -  кажуть у прес-службі. - Зараз стан пацієнтки задовільний. Це уся інформація, яку ми можемо надати, адже триває слідство.

Оскільки відвідування пацієнтів обмежене через карантин, потрапити в лікувальний заклад наразі проблематично. 

"Раніше нічого дивного не помічали"

21 травня у дитячому садочку №30 побували журналісти "20 хвилин". На територію зайти можна без перешкод. Відчинені і двері в саме приміщення. 

Ми намагались поспілкуватись із працівниками закладу, адже відомо, що на момент нападу у приміщенні разом із завідувачкою були ще двоє працівників садочку. Проте вихователі відмовились спілкуватись.

- Ми зараз не в стані що-небудь коментувати, - сказали працівники. - Керівництва немає, а ми не можемо нічого сказати. 

Неподалік садочка знаходиться дитячий майданчик. Тож там ми запитали людей, чи чули вони про ситуацію в садочку. 

- Так. Ми чули, що сталося. Бачили вчора поліція була, - каже тернополянка Олена. - Але більше нічого не знаємо. Раніше бачили, що тут на території працює чоловік, але ніколи нічого дивного не помічали. Не звертали уваги. 

За інформацією ГУНП в Тернопільській області, нападника затримали на місці злочину за статтею 208 КПК. Вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу. У рамках кримінального провадження затриманому також буде призначена судово-психіатрична експертиза. 

Чи проведуть перевірку працівників садочків 

Як розповідає начальник управління освіти Тернопільської міської ради Ольга Похиляк, повноваження приймати працівників на роботу мають керівники закладів освіти, тобто завідувачі закладів.

- Наше управління реагує на усі заяви та звернення. Раніше скарг щодо цього працівника до нас не надходило. Чоловік працював там близько пів року, - каже чиновниця. - Навіть більше, у нас є інформація, що це - зразковий працівник, який завжди добре виконував свою роботу. Чітко та відповідально. 

Ольга Похиляк каже, що для вивчення даного випадку в управлінні вже створили відповідну комісію, але наразі більше інформації наразі надати не можуть.

Як вважаєте, чи потрібно проводити додаткові перевірки працівників закладів, що працюють із дітьми? Пишіть свою думку в коментарях. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час Від читача 12:17 Пів мільйона грн компенсацій отримали цьогоріч роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян? 14:00 На Тернопільщині мотоцикліст врізався в кам'яну огорожу — є постраждалі 13:30 Патріотична організація «Центурія» проводить набір активної молоді 13:00 На п’ятьох вулицях Тернополя триває поточний ремонт дорожнього покриття
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up