Партнер рубрики Події

Окупанти цинічно вбили воїна за «Слава Україні». Як відреагували керівники держави та світова преса?

Окупанти цинічно вбили воїна за «Слава Україні». Як відреагували керівники держави та світова преса?
  • 6 березня всі соціальні мережі облетіло жорстоке відео того, як рашисти холоднокровно вбили українського військовополоненого.
  •  Останніми словами нашого захисника були: «Слава Україні».
  • Якою була реакція керівництва країни і закордонної преси?

На відео український воїн, який потрапив у полон окупантів, каже: «Слава Україні». Після цього російські загарбники розстрілюють полоненого зі словами: «Да ты ж су*а. Сдохни, су*а».

Поки що невідомо, де і коли саме було зроблено відеозапис.

Відео дня

Ця священна фраза, з якою вже рік незламні українські воїни захищають незалежність держави, облетіла весь світ. Сьогодні ми можемо констатувати пророчість цитати одного з головних ідеологів боротьби за незалежність України першої половини ХХ століття, лідера національно-визвольного руху на Західній Україні – Степна Бандери. Тоді він казав:

«Настане такий час, коли один казатиме «Слава Україні!», а мільйони відповідатимуть «Героям слава!».

Про це 6 березня казав Президент України Володимир Зеленський, реагуючи на злочин російських окупантів:

«Сьогодні зʼявилося відео, як окупанти по-звірячому вбили воїна, який хоробро сказав їм у вічі: «Слава Україні!» Хочу, щоб ми всі разом, у єдності, відповіли на його слова: «Герою слава! Героям слава! Україні слава!» І ми знайдемо вбивць.

Свою реакцію на воєнний злочин написав і глава Офісу Президента Андрій Єрмак:

«Воєнні злочини культивуються на росії. І відбілюються їх пропагандою та міфами про «нацистів».
Вбивство людини, яка потрапила в полон – ще один приклад цього. А ще - це приклад їх національної нікчемності та слабкості. За кожен такий воєнний злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатися від неї».

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець розіслав країнам-міжнародним партнерам нашої держави та колегам-омбудсманам відео із розстрілом полоненого українського військовослужбовця російськими загарбниками як приклад чергового воєнного злочину рф. Про це він написав у Телеграмі:

«Розстріл українського військовослужбовця, який потрапив у полон, — це порушення Женевських конвенцій. Це виявлення ницості та підлості. Відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину росії», – зазначив український омбудсман.

Лубінець зауважив, що дуже боляче дивитися на те, що роблять з нашими людьми росіяни.

«Коли у всьому світі слова «Слава Україні» викликають шану, повагу та гордість, росіяни за українське гасло розстрілюють… Мета України, як і всього демократичного світу, – притягнення російської федерації до відповідальності. росії доведеться відповідати за кожен скоєний воєнний злочин», – йдеться у дописі Лубінця.

Сьогодні ми вже бачимо реакцію світової преси на черговий злочин росії проти людства, жорстокий геноцид українців. На першій шпальті італійської газети «La Stampa» вийшов метріал з таким заголовком: «Остання цигарка. Український полонений замучений та вбитий».

Командування сухопутних військ ЗСУ підтвердило, що це військовослужбовець 30 окремої механізованої бригади Тимофій Миколайович Шадура. Він вважається зниклим безвісти з 3 лютого 2023 року, після боїв у районі Бахмуту. Остаточно його особу підтвердять після повернення тіла.

Слава всім нашим Героям, які мужньо захищають Батьківщину від рашистів. Російські вбивці обов’язково відповідатимуть за свої злочини, скоєні в Ірпіні, Бучі, Гостомелі, Маріуполі, Харкові, на Запоріжжі, у Дніпрі, Херсоні та інших містах України. Нагадаємо, раніше ми писали, що в боротьбі з окупантами загинув наш земляк Василь Зазуляк. А для родин та дітей полеглих військових у Тернополі діють пільгові програми.

 

Читайте також:

Він навіть не встиг створити сім’ю… Загинув наш земляк Василь Зазуляк

Небо над Скалатом оплакує Героя Анатолія Шафранського

На Донеччині поліг Герой з Борщева – снайпер Микола Бойчук

Йому було всього 22… Загинув Юрій Басюк зі Збаража

Від кулі російської орди загинув Іван Лисий з Бучацької громади

В бою за незалежність України загинув тернополянин Олександр Степанкевич

У Тернополі прийняли програми підтримки родин та дітей Героїв

У Тернополі дітей загиблих Героїв безкоштовно навчатимуть музиці

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (3)
  • Читач32

    😥😥😥
  • Светланка Семенюк

    Герою слава. Вічна пам'ять.
  • Luba Shampaniuk

    🫂😥 Герою 🇺🇦 Слава 🕊️🕯️🙏🌸🌸

keyboard_arrow_up