Партнер рубрики Події

РАЦС на Майдані Волі виселяють. Де одружуватимуть і видаватимуть довідки

РАЦС на Майдані Волі виселяють. Де одружуватимуть і видаватимуть довідки
  • 100 тисяч оренди - це нереальна сума, кажуть в юстиції. І додають: «ми не заробляємо стільки, щоб лише за оренду платити такі гроші!»
  • За рік міськрайонний РАЦС приймає більше 20 тис. громадян. Стільки ж видають документів.  

Ймовірно, вже за місяць свідоцтва про смерть та народження, а також інші документи, видаватимуть на першому поверсі облдержадміністрації. Для цього вже знайшли невеличке приміщення. А одружуватимуть - в котромусь із музеїв. Або на бульварі Шевченка, де колись розміщувалось БТІ, а зараз міська казначейська служба, яка невдовзі змінюватиме свою адресу. З приміщенням для урочистої реєстрації шлюбу ще не визначились. В юстиції дуже сподіваються на допомогу міської влади, адже йдеться про виселення саме міськрайонного РАЦСу, який облаштувався на Майдані Волі з 1965 року.

  • Склалась така ситуація і зараз ми шукаємо шляхи, як її вирішити, - каже начальник головного територіального управління юстиції в Тернопільській області Едуард Кольцов. – З 1965 року в Тернополі РАЦС діє в Центрі міста – на першому поверсі. До початку 2018 року жодних проблем не було.

Це приміщення належить «Ощадбанку». І юстиція, як державна структура у державної структури, орендувала перший поверх за умовну одну гривню. Щоправда, сплачувала за всі комунпослуги та покривала всі експлуатаційні витрати. За місяць «набігало» до 20 тис. грн, пояснили в юстиції.

Відео дня
  • Банк переглянув умови надання нам цього приміщення і, крім експлуатаційних витрат, провели розрахунок оренди за комерційними цінами, - каже Едуард Кольцов. – І до цієї суми в 20 тис. грн. доплюсувалось ще понад 80 тис. грн.. Загалом за місяць оренди приміщення, де зараз розташований РАЦС, ми тепер маємо сплачувати не менше 100 тис. грн!

Це нереальна сума, кажуть в юстиції. І додають: «ми не заробляємо стільки, щоб лише за оренду платити такі гроші!».

{photo_gallery id=17 926}

  • Управління юстиції зверталося до ПАТ "Державний ощадний банк України" про налагодження співпраці та продовження договору оренди, - каже Едуард Кольцов. - Проте позиція ПАТ "Державний банк України" і надалі є незмінна - негайно повернути приміщення. Окрему подяку необхідно висловити голові Тернопільської облради Віктору Овчаруку за підтримку та надання службових кабінетів для тимчасового розміщення Тернопільського міськрайонного відділу.  

Довідка

За рік міськрайонний РАЦС приймає більше 20 тис. громадян. Приблизно стільки ж видають документів. З них 3, 5 тис. актових записів про народження, 2 800-2 900 - про смерть, 2 600 про шлюб. Близько 4 тис. тернополян звертається за повторною видачею свідоцтв.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • Ігор

    Побачите -  на тому місці зявиться новий заклад від Заставного. Ось хто місто окуповує разом із теперішньою владою.
  • НАТАЛІ - 玛丽亚

    А на тому місці, що буде? Ще один торгово-розважальний центр, чи якась кафешка в стилі наливайки, чи щось в тому роді? Хтось явно місце приглядів...
  • Jura Jurges

    На ринок в ту муйню нову на 4поверхи...містом керують одні долбойоби.
  • Natalya Lobur

    В країнах Європи цей обряд  цивільного шлюбу відбувається у міській раді і проводить його міський голова.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
20:01 Тернополянка замовила собаку потягом, а коли прийшла зустрічати — його там не було 19:01 З 1 травня в Україні на водіїв чекають зміни 18:01 Кошики, великодні свічки та вербу купували тернополяни на ярмарку, щоб допомогти ЗСУ photo_camera 17:03 «Дрони треба вже»: у Тернополі відбувся благодійний концерт на підтримку ЗСУ Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:01 «За тиждень — Великдень!»: тернополяни освятили вербу та діляться фото в соцмережах photo_camera 15:05 «Моє серце два роки в полоні»: матері та дружини благають звільнити військових 14:00 Ціни стартують від 29 гривень: де та за скільки можна придбати великодні паски у Тернополі 13:02 Прочісують поля та ліси: розшук чоловіка з Кременеччини 12:01 Що можна і не можна обговорювати з сімейним лікарем. Пояснює НСЗУ 11:00 Тернополяни освячують вербу: репортаж з храмів 10:02 У Почаєві прощатимуться з захисником Русланом Петриком 09:02 До Великоднього столу: рецепт соковитого курячого філе по-індійськи
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up