Разом до перемоги: активна молодь Тернополя організувала ярмарок на підтримку ЗСУ

Разом до перемоги: активна молодь Тернополя організувала ярмарок на підтримку ЗСУ
  • Ми маємо допомогти Збройним силам України! Саме під таким гаслом у Тернополі провели благодійний ярмарок. Організатором заходу виступила активна молодь міста.
  • На заході представили кілька сотень різноманітної продукції: від патріотичних листівок до авторських футболок. Учасниками заходу стали як 10 відомих майстрів Тернопільщини, так і малі діти.

Ми за Україну!

Шопери з проукраїнськими написами, іграшки ручної роботи, брелки, картини та навіть патріотичні круасани – асортимент на ярмарку був чималий. Зі слів менеджерки з логістики «Молодіжний центр Тернополя» Юлії Бугери, все вдалось завдяки підтримки людей.

– Наші майстри активно відреагували на благодійний ярмарок. Кожен приносив нам все, що міг і ми їм за це дуже вдячні. Ми знаємо, що без них би не впорались. Наприклад, та ж Віра Грабчук. Вона надала не лише листівки з українськими та англійськими віршами, а й авторську розмальовку під назвою «Розмалюй Україну», де зібрано історії переселенців. А кілька хвилин тому до нас підійшла жіночка і запропонувала свої футболки на продаж. Ось просто так прийшла і сказала, що хоче долучитись. Ми вражені відкритістю наших тернополян, – каже пані Юлія.

Відео дня

Всього на ярмарку було розкладено три тематичних намети. Юлія Бугера додає, намагались трохи розсортувати продукцію, щоб людям було зручніше.

– Перший намет відповідає у нас за смаколики, що надали наші партнери та учасники. Це переважно медок, круасани, квас, смачні лаваші з різними начинками. У другому наметі представлені речі ручної роботи, там шикарний асортимент. А ось третій намет ми віддали майстрам, які виявили бажання бути присутніми на заході, – каже вона.

Серед учасників заходу і колектив «Центру творчості дітей та юнацтва м. Тернопіль». Сьогодні до уваги перехожих вони представили близько 100 різноманітних робіт, зроблених як вихованцями, так і працівниками.

– Нас запросили до участі і ми без вагань погодились. Розпис по склу, поробки зі шкіри, лялька-мотанка - всі роботи естетичні і можуть стати гарним доповненням до вашого інтер’єру. Також тішить те, що кошти будуть відправлені нашим захисникам. Це найголовніше зараз. Тож ми чекаємо на споживачів і готові показувати все, – розповідає майстриня народних художніх промислів Олена Панкевич.

Тернополяни підтримали молодь!

Біля наметів з продукцією зібралось понад 20 перехожих. Люди розглядали вироби, питали за вартість і купували те, що їм до вподоби. Зі слів керівниці команди «Малих подій» Мар’яни Дитюк, коли дізнаються, що збираємо на ЗСУ, то з порожніми руками не йдуть.

– Буває, що зупиняються і питають, що то у нас за захід, з якою метою проводимо. Ми кажемо, що все для ЗСУ, хочемо таким чином зібрати кошти і передати їм. Бо вони нас захищають, завдяки їм ми можемо спокійно жити. То вважаємо своїм обов’язком ось так допомогти. Люди приємно дивуються і дякують нам, що ми робимо добрі справи. Нам приємно, коли вони залишаються і потім щось обирають для себе. Бо копійчина до копійчини і назбираємо, – розповідає дівчина.

Байдужою ярмарок не залишив і тернополянку Сніжану. Жінка каже, про захід дізналася в інтернеті, тож вирішила у свій вихідний прийти і обрати щось для своєї родини.

– Я дуже люблю вироби ручної роботи. Сьогодні обрала для себе шопер з українською символікою та браслетики. Речі коштують відносно дешево та головне – кошти відправлять на потреби захисників. Зараз це важливіше. Молодь у нас ініціативна, патріотична і класна. Дякую за такий захід, – каже жінка.

Команда «Молодіжного центру Тернополя» запевняє, фінансова звітність буде опублікована вже днями. Також молодь відзвітує, на що витратила кошти і куди доставили речі. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up