Партнер рубрики Події

Жонглювали гирями, розбивали руками цеглу та лежали на битому склі. Рекордсмени України показали свої таланти

Жонглювали гирями, розбивали руками цеглу та лежали на битому склі. Рекордсмени України показали свої таланти

Шоу рекордсменів України відбулося 25 серпня на Набережній ставу. Близько 10 рекордсменів приїхали сьогодні до Тернополя аби продемонструвати свої таланти.

- Це шоу рекордсменів за різні роки Національної книги рекордів України. Дуже багато тернополян ставали рекордсменами. До нас сьогодні приїхали рекордсмени з різних куточків України, які протягом двох годин згадають свої рекорди і представлять тернополянам, - каже начальник управління культури і мистецтв Олександр Смик.

Рекордсмен світу з гирьового спорту, кращий спортсмен Буковини 25- річний Микола Ткачук приїхав сьогодні, що продемонструвати своє мистецтво. Хлопець показав спортивне шоу з гирями, вагою 32 кілограми.

- Я піднімаю і жонглюю гирями. В мене є два рекорди України. Один я встановив місяць тому, підняв на одній руці гирю 34 кг 1030 разів за годину. А інший рекорд був присвячений пам’яті Івану Піддубному у 2016 році, тоді я підняв 32 кг 172 рази за 10 хвилин, - розповідає чемпіон світу.

Відео дня

Хлопець розповідає, що виріс в селі і там не було ніяких видів спорту, а «гирі» на городі були завжди він їх піднімав, одного разу взяв участь у змаганнях, виграв і так почав займатись цим видом спорту.

- Зараз я чемпіон світу з гирьового спорту. З 2010 року я виступаю на кожному чемпіонаті світу і планую і надалі здобувати перемоги, - ділиться планами Микола.

Сьогодні для тернополян з показовим виступом завітав духовий оркестр тернопільської окремої  44 артилерійської бригади, які в 2016 році разом із 12-ма колективами Західної України встановили рекорд у номінації «Наймасовіше виконання духовного гімну України»

- Ми встановили два рекорди. В 2016 році це було дефіле військового оркестру на виконання державного гімну на максимальній глибині 289, 5 метри під землею в соляній шахті. А також ми стали учасниками рекорду, який відбувався в Бучачі – наймасовіше виконання духовного гімну України,  – розповідає начальник оркестру, військовий диригент 44 окремої артилерійської бригади Тарас Когут.

Також тернополянам та  гостям міста сьогодні продемонстрували найбільший вишитий рушник України і світу, довжиною 36 метрів 17сантиметрів. На виготовлення цього рушника пішло близько 3-х кілограмів акрилових ниток.

Ще один гість свята розбивав руками цеглини, при цьому лежачи на битому склі. Всіх рекордсменів нагородили сертифікатами за участь в "Шоу рекордсменів України" 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera 21:03 Що тернополяни покладуть до великоднього кошика та скільки готові витратити (ОПИТУВАННЯ) photo_camera 20:01 Жінка з Тернопільщини втратила 32 000 гривень, повіривши шахраям 19:00 У Кременецькому районі в результаті займання авто загинув 36-річний чоловік Від читача 17:01 Багаторічна співпраця ОЦЗ з газетою «Вільне життя» 18:42 У Тернополі збили 17-річного мотоцикліста: хлопця госпіталізували 18:00 Відбудеться зустріч з бойовим командиром із відомого батальйону «Вовки Да Вінчі» Олександром Ябчанкою 17:15 Не стало воїна з Тернопільщини Володимира Леськіва 17:00 Магазини побутової та цифрової техніки: Все для Вашого дому та офісу (партнерський проєкт) 16:30 На вулицях міста відновлюють дорожню розмітку на пішохідних переходах photo_camera 15:30 Куди піти, що подивитися у Тернополі 25-28 квітня 14:40 На Театральному майдані працює вакциальнький автобус: від яких хвороб можна щепитися photo_camera 14:00 Суд звільнив від покарання чоловіка, який ухилився від призову, бо він добровільно пішов служити у ЗСУ 13:32 У Страсну П'ятницю в Зарваниці відбудеться Хресна дорога 13:03 З квітами, прикрасами та стрічками: скільки коштують вербові букети на ринках Тернополя photo_camera 12:15 Помер колишній головний тренер тернопільської «Ниви» 11:35 У Тернополі збільшили кількість тролейбусів та автобусів до кладовищ на Великодні свята 11:00 За забиття брата до смерті обвинувачують чоловіка з Тернопільського району 10:15 На два дні перекриють рух транспорту на Гайовій 09:50 У списку — понад 20 адрес: що відремонтують цього року в житловому фонді Тернополя
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up