Партнер рубрики Події

Ректора Педагогічного університету обиратимуть у другому турі 29 грудня

Ректора Педагогічного університету обиратимуть у другому турі 29 грудня
  • На посаду ректора претендують чинний очільник вишу Богдан Буяк та декан історичного факультету Володимир Міською
  • Виборча дільниця відкрилась о 9 ранку 22 грудня. Проголосувати можна було до 15.00.
  • Однак, станом на 20.45, результатів так і не оприлюднили. За нашою інформацією, відбудеться другий тур. Ніхто з кандидатів не набрав понад 50% голосів.

Згідно з наказом МОН, на вибори ректора внесено дві кандидатури — це доктор філософських наук, професор кафедри філософії та суспільних наук та донедавна чинний очільник вишу Богдан Буяк і декан історичного факультету, доцент Володимир Місько. Вибори ректора 22 грудня тривали із 9 до 15 години.

— Ректор Університету обирається за конкурсом на заміщення посади керівника вищого навчального закладу шляхом таємного голосування строком на п’ять років, — йдеться в Положенні про вибори ректора.

Претендентів на посаду ректора Університету могли висувати тридовий колектив чи його структурний підрозділ, первинна профспілкова організація працівників чи студентів Університету, а також шляхом самовисування.

Відео дня

До речі, серед переліку документів кандидати мали надати довідку про проходження психіатричного огляду та довідку про наявність або відсутність судимості.

— Якщо у виборах брали участь декілька претендентів, і жоден з них не набрав більше 50 відсотків голосів виборців, Організаційний комітет приймає рішення про проведення другого туру виборів, який проводиться через 7 календарних днів після проведення першого туру (тобто 29 грудня), — йдеться у Положенні про вибори ректора.

Обоє кандидати подякували виборцям у соцмережах. 

Згідно із Протоколом Засідання організаційного комітету з проведення виборів ректора, Богдан Буяк набрав 49,51% голосів (305 осіб за), а опонент Володимир Місько 37,18% (229 осіб за). Отож, 29 грудня відбудеться другий тур. 

 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up