Партнер рубрики Події

Ремонт не робили майже 40 років: мешканці будинку на Тролейбусній скаржаться на стан свого подвір’я

Ремонт не робили майже 40 років: мешканці будинку на Тролейбусній скаржаться на стан свого подвір’я
  • В редакцію «20 хвилин» звернулися мешканці будинку №15 на вулиці Тролейбусній. Вони скаржаться на стан прибудинкової території. За словами тернополян, вони неодноразово зверталися до міської ради, однак ремонт так і не провели. 
  • Ми дізналися, чому не можуть відремонтувати це подвір’я та куди звертатися, щоб ваша прибудинкова територія потрапила до списку об’єктів, які відремонтують.

Ми поспілкувалися з мешканцями будинку та оглянули стан подвір’я. Люди бідкаються – будинок збудували 1984 року. З того часу капітальний ремонт подвір’я не проводили.

Під час дощу подвір’я затоплює

– Я живу тут з 1985 року, з того часу тут подвір’я не ремонтували. Клаптик асфальту замінили мешканці за власний кошт, коли ремонтували комунікації. Іноді засипають ями щебнем та будівельним сміттям. Але це до першого дощу, бо каміння змиває по схилу, – каже тернополянка Любов Днись.

На подвір’ї чимало ям. Як кажуть мешканці – коли йде дощ, то двір затоплює. Вода заливає підвали, а ями перетворюються на великі калюжі. 

Відео дня

– Як сильний дощ, то все стікає по схилу на наше подвір’я. Колектор часто забивається. Вода затоплює підвали. В калюжах купатися можна, – скаржиться тернополянка Наталія. 

Люди показують чимало звернень та відповідей з міської ради, зібрані підписи мешканців. Однак результату це не принесло. 

– Ми зверталися не лише до міської ради, а і до обслуговуючої організації, але вони не відповідають за ремонт прибудинкової території. Вони лише подають наше подвір’я до списку на ремонт. Однак щоразу відмови, бо в нас невеликий будинок та не багато мешканців. У нашому будинку 50 квартир, живе приблизно 150 людей. Це здебільшого старші люди, пенсіонери, – каже мешканець будинку пан Михайло. 

Мешканці розповідають – планують і далі звертатися до міської ради, щоб їх подвір’я відремонтували. 

– Ми розуміємо, що триває війна, але у місті продовжують ремонтувати прибудинкові території, фонтани. Чим ми гірші за інших? Ми звертаємось до міськради уже не перший рік, однак отримуємо відписки, що немає коштів, – кажуть люди. 

Чи відремонтують територію

Ми звернулися до обслуговуючої організації будинку ПП «Загребелля». Як нам розповіли – за ремонт прибудинкових територій відповідає міська рада, а не обслуговуюче підприємство.

Ми звернулися за коментарем до міської ради. Як нам повідомили, подвір’я за адресою вул. Тролейбусна, 15 цього року ремонтувати не планують. 

– На цей рік роботи за вказаною адресою не передбачені, – повідомила речниця міської ради Мар’яна Зварич. –  У Тернополі є ряд дворів, які потребують ремонту, управління ЖКГ відомо про них. Наразі роботи ведуться на тих об'єктах, де виготовлені проєктно-кошторисні документації.

Щодо включення на наступні роки, спочатку будуть проводитися роботи за тими адресами, де є ПКД, далі буде формуватися список на наступні ремонти, – повідомили у міській раді. Також фінансування на проведення робіт обмежене. Проте тернополяни можуть звертатися до міської ради щодо ремонту їх прибудинкових територій. 

До слова, переглянути об’єкти житлово-комунального фонду міста, які мають відремонтувати у 2023 році, можна за посиланням на сайті міської ради.

Чи задоволені ви станом вашого подвір’я? Як вважаєте чи варто робити ремонти під час війни? Напишіть свою думку у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Галина Баб'як

    Не те актуальне під час війни
  • Галина Баб'як

    Дуже шкода, що під час війни в багатьох містах, в тому числі Тернополі,  розбазарюються гроші на дороги і прибудинкові території замість виробництва зброї.  Шкода, що  не тільки переваги надасть.  ТО ВСЕ МОЖНА ЗРОБИТИ ПІСЛЯ НАШОЇ ПЕРЕМОГИ.  А ЗАРАЗ ВСІ СИЛИ І РЕСУРСИ КИДАТИ НА БОРОТЬБУ З РАШИСТАМИ.

keyboard_arrow_up