Партнер рубрики Події

Решітки водовідвідної системи на Театралці провалюються: коли проведуть ремонт

Решітки водовідвідної системи на Театралці провалюються: коли проведуть ремонт
  • На ТеатральнІй площі деякі решітки, які закривають водозливну систему, почали провалюватися. У систему потрапляє сміття, а люди іноді спотикаються через відкриті водозливи.
  • Чому виникла така проблема та чи зможуть її виправити, дізнавався журналіст видання «20 хвилин».

Система відведення води на площі працює справно. Комунальні працівники чистять водостоки від сміття і тримають їх у належному стані. Однак відремонтувати зламані решітки поки що неможливо, оскільки потрібен дороговартісний капітальний ремонт.

- Утримання решіток та лотків водовідвідних комунікації проводять працівники житлово-комунального господарства, – розповідає прес-секретар управління ЖКГ Тернопільської міськради Ольга Терещук. – Така проблема виникла через те, що на Театральну площу періодично заїжджають автомобілі. Хоча обмежувачі руху транспорту встановлені, повністю перекрити доступ автомобілів до площі неможливо, оскільки проїзд для спецтехніки повинен бути.

Відео дня

Відремонтувати систему в найближчий час неможливо. Необхідно проведення капітального ремонту та повної заміни системи, оскільки кріплення для решіток пошкоджені. Як розповідають в управлінні ЖКГ Тернопільської міськради, рішення цієї проблеми вже шукають. Тернополян просять з розумінням поставитися до тимчасових незручностей. Як тільки з міського бюджету виділять кошти – комунікації на Театральній площі замінять на нові.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (7)
  • ЧарКес

    Обслуговувати треба час від часу сезонно (очищувати лотки, перевіряти кріплення решіток, які є чавунними і витримають ще 50 років) відповідним підрозділам міської ради такі системи поверхневого водовідведення і все буде добре! Це не потребує додаткових капіталовкладень на поточний чи тим паче капітальний ремонт з бюджету міста. Просто слід навчитися бути відповідальними членами Тернопільської територіальної громади! Кожен має має добросовісно виконувати свої обов'язки, а не думати тільки про  свої права!
  • Вова Бурка

    Вона мала витримати фуру
  • Oleksandra Sozanska

    Решітки спокійно витримують їзданину автомобіля, хоч по сотню раз на день,якщо маса невелика. Але  як тут витиснена бруківка зліва!  Ті вічні спецтранспорти , які приїжджають зі своїми концертами/ярмарками/ялинками і видавлюють до останнього. Не в інженерах проблема.

    Oleksandra Sozanska reply Oleksandra Sozanska

    Паша Никитченко ні. Вона масою видавлена, та й по техніці укладання бруківки ніхто такого не робить.

    Паша Никитченко reply Oleksandra Sozanska

    Oleksandra Sozanska "витиснена" вона була с самого початку,шоб вода стікала,нє?
  • Світлана Василюк

    А інженери чим рахували? За кошт інженерів відремонтувати.Наступного разу буду розраховувати краще.Машини інколи теж мають на площу в"їжджати.Хоча б щоб прибирати чи мити її

    Лариса Сорока reply Світлана Василюк

    Чому інженери зразу? Треба підняти документацію і перевірити хто винен.  А те що у нас не поважають і не виконують того, що в документації, і в Законі - це часто. Того так і живемо.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
22:00 На Тернопільщині відкрили туристичний сезон 21:04 Як тернополяни називали дітей у квітні — найпопулярніші імена хлопчиків і дівчаток 20:00 Куди піти, що подивитися у Тернополі 11-12 травня 19:02 Як буде тривала тривога, випускникам доведеться вдруге проходити тестування Від читача 11:52 Ефективна співпраця на допомогу людям 18:00 Євробачення 2024: під яким номером виступатимуть alyona alyona і Jerry Heilу в гранд-фіналі і де дивитися 17:00 На Тернопільщині НАБУ викрило розтрату 8,3 млн грн Держрезерву 16:05 У Тернополі перед похороном захисника в могилі виявили гранати часів Другої світової 15:34 Шале за три місяці під ключ: про переваги капітального будинку AlpChalet (Новини компаній) 15:05 У Тернополі двом матерям-героїням вручили сертифікати на квартиру 14:35 «Вони захищали Україну, а ми прикрашаємо»: рідні загиблих захисників висадили алеї з квітами photo_camera 13:54 У тернопільських парках почали працювати атракціони (ціни) 12:51 Біля «Росинки» авто злетіло з дороги: загинув чоловік play_circle_filled 12:20 На фронті загинули Герої з Тернопільщини Олександр Замараєв і Антон Білик 11:45 Зниклу жительку Вишнівця розшукує поліція 11:10 До 9 років тюрми засуджено чоловіка з Тернопільщини, який до смерті побив односельця 10:30 Із 13 травня частково перекриють рух транспорту на Микулинецькій 09:50 До Дня матері у Тернопільській громаді проведуть понад десяток заходів 09:30 Зубні імпланти, чи боляче їх ставити і як довго служитимуть. Огляд стоматологій Тернополя (партнерський проєкт) 09:09 На Ставі рятували людину
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up