Реставрують арку у центрі Тернополя. Що там намалюють? (ФОТО ДНЯ)

Реставрують арку у центрі Тернополя. Що там намалюють? (ФОТО ДНЯ)
  • На вулиці Олени Кульчицької стартували реставраційні роботи арки. У міській раді обіцяють, що ремонт проведуть якнайшвидше.
  • Старі графіті й малюнки по обох боках арки хочуть стерти, а на їхньому місці – створити тематичне зображення. Що саме? Ми дізнались, як відновлюють конструкцію у центральній частині міста.

У Тернополі почалась реставрація арки, яка знаходиться на вулиці Кульчицької, як йти у напрямку вулиці Миколи Коперника. Територію з одного боку закрили прозорою плівкою, залишивши вузький прохід для перехожих.

На місці вже становили будівельні риштування, видно, що роботи проходять активно, адже всередині розкидані різні інструменти, стоїть генератор на випадок вимкнення світла.

Відео дня

Речниця Тернопільської міської ради Мар’яна Зварич повідомила, що там проводять поточні ремонтні роботи арки. Всю інформацію про це попередньо опублікували на офіційному сайті міської ради. За роботи відповідальне Управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології ТМР.

Об’єкт потребує оновлення як верхньої частини арки, так і стіни. Це пояснюють тим, що за багато років тут назбирались нашарування різного будівельного матеріалу, і їх слід очистити.

– Реставрацію арки закінчать у найкоротший термін. Після ремонту ми плануємо розмалювати її всередині. Це буде якесь тематичне зображення. Над розробкою ідеї наразі працює Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей, – додала Мар’яна Зварич.

Нагадаємо, раніше на стінах арки були цікаві та яскраві малюнки, зокрема, пов’язані з музикою. Також молодь розписала їх графіті та надписами – не завжди культурними. Зараз одну стіну від цього візуального «шуму» повністю очистили. На іншій стирати малюнки тільки починають.

«20 хвилин» поцікавились у начальниці Управління сім’ї, молодіжної політики та захисту дітей Христини Білінської, як оформлять арку по закінченню реставрації. Можливо, там буде якийсь креативний розпис, або малюнок, пов'язаний з Тернополем, його історією. Хто малюватиме щось нове на стінах арки? Однак, точну відповідь в Управлінні нам надати поки не можуть.

– Арка ще не готова. Ми постійно комунікуємо з молодіжними громадськими організаціями. Вони пропонують ідеї, як можна розмалювати цей об’єкт. Тобто, малюнок на даний момент у розробці. Ідеї не затверджені ні Управлінням, ні міською радою. Ми ще не визначились, що там намалюють. Тому про щось конкретне сказати я поки не можу, – розповіла Христина Білінська.

Також ми запитували у речниці Мар’яни Зварич, чи планує міська влада найближчим часом реставрувати ще якісь об’єкти у місті. Пані Зварич відповіла, що такої інформації зараз немає.

А що Ви думаєте про реставрацію арки на вулиці Кульчицької? Який малюнок там було би добре зробити? Які ще об’єкти у нашому місті потребують ремонту і відновлення?

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (13)
  • Oksana Yarosh

    І знову викидання грошей на вітер!!! Війну закінчили?!!!

    Teren Teren reply Oksana Yarosh

    А в тої лисої мерзоти війна і не починалась. Війна то не його справа. Його справа бабло деребанити.
  • Igor Predko

    Зобразити місто початку ХХ ст з людьми, які шпацерують)
  • Iryna Krotevych

    А ви всі розумієте, що влада міста там щось заперечити,  а потім об'явить, що то коштує мульйон, ну як завжди у них. Все що роблять коштує мільйон. Та покличте студентів художників, вони вам задарма для міста так розпишуть, що мама дарагая.
  • Світлана Незбрицька

    Безкоштовно    діюча   антистресова       арка

keyboard_arrow_up