Цикл публікацій про тернопільські їдальні розпочинає "20 хвилин". Ми перевіримо популярні їдальні міста, де можна швидко та недорого поїсти. Звернемо увагу на ціни, санітарію, обслуговування закладу. У цій публікації - їдальня тернопільської школи №5, де можуть обідати не лише учні, а й всі охочі тернополяни.
Адреса. Тернопіль, вул. Камінна, 2. Для тернополян окремий вхід в їдальню відкривають рівно о 12.30 і закривають о 15.00. У суботу та неділю тут вихідні.
Інтер’єр. Охочі пообідати в шкільній їдальні можуть зайти в неї через вхід зі сторони вул. Опільського. Приміщення їдальні світле, невелике, розділене на дві частини. Для тих, хто прийшов з вулиці, є вішаки для одягу. Столи та лавки ненові, але чисті та в хорошому стані. Їх у їдальні близько 20-ти. Є шкільний буфет. Поруч видають обід: напої, салати, пиріжки, піци можна брати з вітрини. Там же стоять підноси та прибори. Основні страви видають працівниці їдальні.
Гігієна. Помити руки можна в умивальниках, які розташовані поруч з їдальнею.
Обслуговування. Працівники їдальні завжди привітні, у чистій уніформі, але без рукавиць. Хліб відвідувачам дають руками, відбивну беруть виделкою, але притримують великим пальцем, аби не впала на підлогу. Швидко обслуговують клієнтів, тому черга просувається досить швидко. А черга у цю їдальню збирається уже з 12.20-12.30. Найбільше людей з 13.00 до 14.00.
Меню та ціни. Щодня у їдальні є кілька перших страв на вибір, гарніри, м’ясні та рибні страви. Часто пропонують пельмені. До них можна взяти сметану, щоправда за окрему плату.
- Що є на друге? – запитують люди і у відповідь відразу чути: «Пюре, макарони, каша, відбивна, гуляш, риба, ковбаса». Та все інше, що є в щоденному меню.
Обід нашому журналісту обійшовся в 36, 5 грн: борщ зі сметаною, хліб, салат з капусти, картопляне пюре, гуляш сік.
Враження: борщ без м’яса, час від часу попадав сирий буряк та “нарубана” зелень; пюре з картоплі трохи водянисте, часто попадалися шматки нерозім’ятої картоплі. Гуляш смачний, але мало. Салат з капусти був без олії та без солі. Ніби просто насікли капусти. Сік персиковий - смачний. Посуд старий, різний, часто надбитий.
Терімнал. Немає, оплата лише готівкою.
Особливості. Порції трішки більші середньої, можна замовити подвійні. Їжу можна брати з собою, вам її складуть в пластиковий безкоштовний контейнер. В такому випадку не потрібно чекати в черзі.
Брудний посуд разом з підносом потрібно самостійно занести до спеціального віконечка, звідки його заберуть посудомийниці. У віконечко самому потрібно розкласти посуд: тарілки на одну сторону, склянки на іншу. А піднос покладіть на стіл, який стоїть поруч. Його витре пані та знову віднесе до столу, де роздають їжу.
Стежте за новинами Тернополя у Telegram.
№ 36 від 4 вересня 2024
Читати номер
Юрій Артеменко
Artur
Цьвєк reply Artur
Пустило reply Artur
Петро Білецький reply Artur