Партнер рубрики Події

Коли буде результат досліджень на коронавірус у жінки, яка наразі перебуває у чортківській лікарні

Коли буде результат досліджень на коронавірус у жінки, яка наразі перебуває у чортківській лікарні
  • Жінку, яка поверталась з Іспанії додому в Заліщицький район, забрали із високою температурою у чортківську лікарню 15 березня.
  • Станом на 09.30 16 березня, результатів досліджень досі немає. Що кажуть медики, читайте у матеріалі. 

Температура піднялась у жінки в автобусі, яким вона поверталась додому. На автостанції "Чортків" їй викликали швидку.

Медики приїхали у захисних костюмах, госпіталізували жінку прямо із автовокзалу. Фото швидкої чортківчани розмістили у соцмережах.

Зараз заліщанка знаходиться в інфекційному відділені Чортківської районної лікарні. Їй надали необхідну медичну допомогу та взяли аналізи. Жінка повністю ізольована. Усіх пацієнтів з цього відділення перевели у інші віділення лікарні, повідомив мер міста Чорткова у відеозверненні.

Відео дня

Скільки підозр на коронавірус в області

Як повідомив лікар-епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Паничев, станом на 16 березня у Тернопільській області офіційно зареєстрували 8 підозр на коронавірус. 7 із них знято. 6 із них за результатами лабораторних досліджень, 1 - за результатами огляду клініцистом. Зараз на розгляді лише одна - у жінки, що госпіталізована у Чорткові. 

- До нас поступив матеріал на дослідження, ми працюємо, - зазначив лікар. - Вживаємо всі необхідні заходи, передбачені епідеміологічним розслідуванням. У нас є координати людей, стосовно яких треба здійснювати певні дії. Чи є потреба ізолювати людей, що контактували із жінкою, у якої є підозра, наразі сказати не можу через медичну таємницю.

Тож чи ізольовують людей, що контактували із жінкою, наразі невідомо. У Лабораторному центрі переконують, що діють за протоколами. Тому всі необхідні процедури виконують. 

Результат дослідження, за словами пана Панича, будуть мати близько 16. 00. Журналісти "20 хвилин" стежать за ситуацією. Про усі зміни будемо повідомляти на нашому сайті.

Що робити людям, які повернулись з-за кордону

За словами начальника управління охорони здоров'я Тернопільської ОДА Володимира Богайчука, зараз на території області  13 людей  знаходяться на домашній самоізоляції у зв'язку з тим, що вони приїхали з території, де розповсюджене захворювання. 

При тому, якщо ви повернулись з-за кордону, повідомте про це свого сімейного лікаря, або до вузького спеціаліста, але не виходьте з дому. Лікар сам приїде до вас у разі необхідності. 

Директорка  ДУ "Тернопільський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" Оксана Чайчук звернулась до мешканців Тернопільщини із проханням подумати не лише про своє здоров'я, а й про здоров'я тих, хто вас оточує.

- Закликаю до свідомості тих людей, які прибувають на територію України з епіднеблагополучних країн, - сказала вона. - Вони ма.ть залишатись на самоізоляції впродовж 14-ти днів. Не поширювати можливу інфекцію серед оточуючих та рідних. Також звертаюсь до людей, які мають ознаки гострого респіраторного захворювання: у жодному разі не відвідуйте масові заходи, громадські місця, не поширюйте інфекцію.

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус самоізоляція

Результат пошуку зображень за запитом коронавірус самоізоляція

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • Надія Хорощак-Коваль

    То ж треба проїхати більше як 200 км зі Львова, щоб аж в Чорткові поставили правильний діагноз. Так ніби у Львові жінка почувалася добре.   Зовсім не віриться...
  • Сергій Ткачук

    Шота експрес-тести зовсім не експрес
  • Анна Кирилюк

    Вже є результати,у неї вірус В
  • Мар'яна Хомишин

    Чому до цього часу не має результатів? Вже минула доба, де тест-системи? Повинні якнайшвидше визначати щоб прийняти оперативно міри. То якийсь капець...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
19:03 Через обмеження тепер затори: чи ремонтуватимуть аварійний міст біля технічного університету photo_camera 18:25 У Тернополі розшукують молоду жінку 18:00 Сенатору США, який має чортківське коріння, присвоїли звання «Почесний громадянин Чорткова» 17:00 У Тернополі презентували інформаційно-координаційну платформу для ВПО Від читача 11:33 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 16:00 Поліція розшукує 52-річного тернополянина 15:10 Україна повернула тіла 140 полеглих захисників 14:37 У Тернополі 26-27 квітня ремонтують дороги: перелік адрес 14:03 На Київській зіштовхнулися автівки: постраждала жінка 13:35 Мешканці ОСББ закупили за власні кошти дрони для тернопільських військових 12:51 Близько 500 жителів Тернопільщини отримали щеплення у рамках Всесвітнього тижня імунізації 11:52 У Тернополі запалили свічки пам'яті про жертв Чорнобильської катастрофи 11:35 ДТП на дорозі Тернопіль-Ланівці: травмовані водій та дитина 11:03 «На щиті» повертається до рідного дому солдат Володимир Огородник 10:10 У графік зупинки котелень у Тернополі внесли зміни 09:50 Святковий гастрономічний рай на Великодні свята від мережі магазинів «Смаколик» (новини компаній) 09:30 У Тернополі відбудеться марафон з писанкарства 09:01 26 квітня відключать газ в центрі Тернополя 08:05 Якою буде ціна на газ з 1 травня: є рішення «Нафтогазу» 22:03 Історичні будівлі та карти старого міста: які бронзові мініатюри є у Тернополі photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up