Рибалили під час нересту: як відповідатимуть порушники, яких виявили у Тернополі

Рибалили під час нересту: як відповідатимуть порушники, яких виявили у Тернополі

Інспектори виявили 22 порушники.

Щорічно з 1 квітня на водоймах та річках розпочинається весняно-літня нерестова заборона вилову риби. Упродовж цього періоду працівники управління муніципальної інспекції здійснюють контроль за дотриманням Правил любительського та спортивного рибальства на водоймах Тернопільської міської територіальної громади.

Так, з початку нересту муніципальними інспекторами було виявлено та задокументовано адміністративними протоколами 22 порушення вимог правил рибальства. Порушників притягнуто до адміністративної відповідальності за частиною третьою статті 85 Кодексу України про адміністративні порушення.

В управлінні муніципальної інспекції нагадують, за порушення правил рибальства під час нересту риболови можуть нести як адміністративну, так і кримінальну відповідальність. Також на порушників може чекати й матеріальна відповідальність, залежно від кількості та виду незаконно виловленої риби.

Відео дня

Нагадаємо, нерестовий період на Тернопільщині триватиме до 20 червня.

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (2)
  • Олександр Циганець

    Звісно,рибалку легше оштрафувати ніж тих хто гасає на катері,або регулює воду коли ікра опиняється в критичнихрівнях води і т.д.
  • Читач12

    Правильно браконьєри.

keyboard_arrow_up