Ринки в Тернополі можуть відкрити вже до кінця тижня. Які умови?

Ринки в Тернополі можуть відкрити вже до кінця тижня. Які умови?
  • Про те, що потрібно відкрити ринки у місті, говорять чимало жителів та підприємців, які через карантин втратили роботу. Однак частина людей проти відкриття, оскільки ринки можуть стати місцем розповсюдження коронавірусу.
  • Коли можуть відкрити ринки у Тернополі та за яких умов, читайте у матеріалі.

Останнім часом кількість нових випадків захворювання зростає. Однак незважаючи на це, багато підприємців та жителів міста почали звертатися у міську раду з проханням відкрити ринки.

- Малий та середній бізнес опинився у скрутному становищі через карантин, - пояснюють у міській раді. – Без доходу лишилось багато тернополян. Однак рішення про послаблення карантину і зняття обмежень з роботи малого та середнього бізнесу приймає лише уряд. Це рішення мають обговорити уже у середу, 29 квітня.

Відео дня

Згідно з проєктом Уряду, продовольчі ринки можуть відкрити, однак є ряд вимог, яких потрібно дотриматися. Серед них - температурний скринінг усіх покупців та продавців, антисептики на кожному вході у ринок. Мають дотриматися і кількості покупців. На 10 квадратних метрів площі ринку має бути не більше одного покупця. Між торговими місцями має бути відстань не менше трьох метрів. Між продавцем та покупцем повинні бути захисні екрани.

Однак у міській раді не впевнені, що всі тернопільські ринки зможуть дотриматися вимог. 

Опитування

Як вважаєте, чи варто відкривати ринки?

Про необхідність відновити роботу ринків розповів і президент України, оскільки значна частина населення потребує відкриття ринків.

- Ми розуміємо, що є певна психологічна втома, - повідомив Володимир Зеленський. - COVID втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився розглянути питання відкриття ринків та механізм їх безпечної роботи у середу, 29 квітня. Так, якщо рішення ухвалять, ринки почнуть відкривати до кінця тижня, звичайно, якщо там дотримуватимуться усіх вимог. 

- Йдеться про відкриття 281 продовольчого ринку по всій території України, які зможуть функціонувати в режимі не гірше, ніж супермаркети, – повідомив Денис Шмигаль. - Тобто з дотриманням жорстких санітарних норм, порушення яких будуть суворо каратися, аж до закриття роботи ринків на певний період.

Очільник Уряду зазначив, що це стало можливим завдяки тому, що Міністерство охорони здоров’я України та Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розробили чіткі критерії роботи та алгоритм контролю.

Як вважаєте, чи варто відкрити ринки? Діліться думками у коментарях!

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (6)
  • рая

    всі пенсіонери побіать на ринок і   ні  хто не буде дотримуватися ніякоі дистанціі
  • Ненза

    Та нажріться раз і назавжди і подохніть бєндьоровські дибіли
  • Володимир

    Що супермаркети Танюха. Там же якраз повний комплект. І пробач за 4 з половиною 5 тисяч я наприклад у супермаркет фіг пішов би працювати. А там саме так получається після вирахування податків чистяком. Прожив і прогудуй сім'ю на ті копійками. Перш ніж щось писати подумай будь ласка Танюха якщо звісно у тебе є чим думати!!!!
  • Галя

    Відрити всі Ринки Тернополя,закрити супермаркети на деякий час,подивимся чи не почнуть вони страйкувати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Тернополя за сьогодні
14:05 Жителя Чортківщини підозрюють в організації схеми переправлення чоловіків через кордон 13:15 Знімають асфальт та кладуть нову бруківку: на вулиці Торговиці знижують висоту бордюрів play_circle_filled photo_camera 12:46 На «Алясці» чоловік пошкодив чотири автомобілі, припарковані у дворах — поліція 11:25 Масована атака росії: удару зазнали об'єкти критичної інфраструктури України Від читача 14:06 Ціни на аналізи в лабораторіях Тернополя. Огляд ринку 11:01 На Тернопільщині через негоду перебої з електропостачанням є у 39 населених пунктах 10:25 У Мінекономіки назвали причини переходу на літній час 09:35 Помер військовослужбовець із Кременецької громади 09:00 29 березня без світла буде одна вулиця в Тернополі 08:00 У Тернополі відновлюють футбольні матчі з вболівальниками 22:20 Поліція розшукує 15-річного хлопця з Чорткова Олександра Мороза 22:00 Дитячу травматологію змінив на артбригаду: історія молодого лікаря-науковця 21:00 У Тернополі прощатимуться із військовослужбовцем Іваном Грицком 20:00 Перетворили пустир на модульне містечко: як переселенці стали стимулом для відбудови Малашівців play_circle_filled 19:00 «На щиті» повернувся додому сапер із Теребовлянської громади 18:00 У замку на Тернопільщині організовують толоку 17:00 26-річний тернополянин за 4500 доларів став «батьком» трьох литовських дітей 15:30 Причетному до організації вибухів у Тернополі повідомили про ще одну підозру 15:07 «Афілійований міні-EdCamp Ternopil»: що зібрало у 19 школі майже дві сотні освітян?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Тернополі Ваші відгуки про послуги у Тернополі
keyboard_arrow_up