Партнер рубрики Події

Риють під офісом нотаріуса в кількох сантиметрах від газової труби. Жінка боїться, аби не вибухнуло

Риють під офісом нотаріуса в кількох сантиметрах від газової труби. Жінка боїться, аби не вибухнуло
  • Пані Галина повідомила, що газовики тимчасово призупинили роботи, бо не дотримались норми — пів метра від труби. Нотаріус каже, що там і кількох сантиметрів немає.
  • «20 хвилин» звернулись до міськради та поцікавились, хто і які роботи проводить, чи є всі дозволи і погодження і чи немає загрози для людей.

«Як не дай Боже якоїсь іскри, то наше приміщення просто знесе, та тут пів Центру зруйнує», — до редакції «20 хвилин» зателефонувала схвильована жінка. Назвалась нотаріусом Галиною Федірко.

Жінка розповіла журналістам, що буквально перед її офісом, що на вул. Острозького, 21/2, навпроти спортшколи, майстри проводять якісь роботи. Нібито мають встановлювати електроопору. Жінка каже, що там не можна рити, бо під землею є чимало комунікацій — каналізаційна та газові труби.

 

Відео дня
cript async src="https://telegram.org/js/telegram-widget.js?22" data-telegram-post="te20minut/16060" data-width="100%">

— Ці труби буквально 3-10 см від стовпа, — каже Галина Федірко. — У майстрів, які виконують роботи, зокрема й за допомогою екскаватора, є погодження. Але в цих паперах немає зазначених комунікацій!

Жінка є співвласницею приміщення, і вже зателефонувала до міськради, до проектанта. Там їй повідомили, що робіт не погоджували і запропонували звернутись до Тернопільелектротранс.

— Боюсь, що не дай Бог якась іскра чи тертя, — може вибухнути будинок, — каже пані Галина. — Зараз на місці газовики проти встановлення. Бо не дотримані норми — має бути пів метра від труби. Зараз приїдуть представники Тернопільелектротрансу.

«20 хвилин» звернулись до міськради з питаннями, хто і які роботи проводить на Острозького, чи є всі погодження і дозволи, а також поцікавились, чи безпечні ці роботи для тернополян.

Роботи на цій ділянці проводить КП «Тернопільелектротранс» із метою заміни електроопор, які використовуються для підняття лінії та забезпечення руху тролейбусів, повідомив директор КП "Тернопільелектротранс" Андрій Мастюх.

— На виконання цих робіт є усі дозвільні документи та погодження служб,  зазначив Андрій Мастюх. — Окрім того, із цим нотаріусом вчора, 20 вересня, спілкувалися представники КП «Тернопільелектротранс». Під час зустрічі роз’яснили про необхідність встановлення у даному місці опори та надали для ознайомлення дозвільні документи.

Також є рішення виконавчого комітету «Про часткове перекриття руху транспорту на вулиці Князя Василя Костянтина Острозького», яким дозволено комунальному підприємству «Тернопільелектротранс» частково перекрити рух транспорту на вулиці Князя Василя Костянтина Острозького в період з 18.09.2023 по 28.09.2023 для виконання робіт, зазначила речниця міськради Мар'яна Зварич. 

Стежте за новинами Тернополя у Telegram.

Коментарі (1)
  • Nadia Yurkiv Yurkiv

    +380975678836

keyboard_arrow_up